Lansarea programelor de Minor EU-CONEXUS

UTCB \ EU-CONEXUS \ Noutăți și evenimente \ Lansarea programelor de Minor EU-CONEXUS

Programele Minor: prima lansare a ofertelor educaționale EU-CONEXUS
 
EU-CONEXUS a lansat cursurile de Minors în data de 15 ianuarie şi le-a urat Bine aţi venit! primilor 220 studenţi în cadrul “Zilei virtuale de bun venit” în 19 ianuarie.

Universitatea Europeană EU-CONEXUS reuneşte şase universităţi membre din Europe: La Rochelle Université (Franţa), Universidad Católica de Valencia (Spania), Universitatea din Zadar (Croaţia), Universitatea de Agricultură din Atena (Grecia), Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti (România) şi Universitatea din Klaipeda (Lituania) şi 3 parteneri asociaţi: Institutul de Tecnologie Waterford (Irlanda), Universitatea din Rostock (Germania) şi Universitatea Frederick (Cipru). Construită în jurul temei Dezvoltării Durabile Inteligente a Zonelor Urbane de Coastă, universitatea îşi propune ca scop crearea de programe comune de studii şi de cercetare.

Ieri dimineață a avut loc ceremonia de Bun venit! într-o sesiune online în care Jean-Marc Ogier, preşedintele EU-CONEXUS şi Isabella Baer-Eiselt, director executiv al EU-CONEXUS, au urat Bine ați venit celor 220 de studenți din cele 6 universităţi partenere ale primelor două ediţii ale Programele de Minor.

Membri ai Consiliului Studențesc au discutat despre principalele obiective ale EU-CONEXUS şi despre rolul studenţilor în proiect, respectiv au prezentat o serie de activităţi şi evenimente planificate pentru studenţi în lunile ce urmează. Studenţii au avut ocazia să pună întrebări despre programe sau despre mobilitatea virtuală în timpul întâlnirii cu toţi responsabiliii pentru programele de Minor.

Cele două Programe de Minor sunt (1) Minor in Blue Economy and Growth şi (2) Minor in Coastal Development and Sustainable Maritime Tourism. Programele de Minor oferă 19 cursuri din 10 sectoare tematice şi pot fi adaptate şi individualizate conform necesităţilor şi centrelor de interes ale studenţilor.

Ziua de Bun venit a reprezentat de asemenea o oportunitate pentru studenţi de a familiariza cu mediul de învăţare online în cadrul unei sesiuni de formare susţinută de Jean-Christophe Burie, director Smart Campus EU-CONEXUS. Smart Campus EU-CONEXUS a adaptat câteva platforme online de învăţare la distanţă (ODL) pentru a permite mobilitatea online şi învăţarea pentru o comunitate internaţională profesor-student.

Fiecare universitate a desemnat un responsabil cu programele de Minor care se va preocupa de toate aspectele organizaţionale ale mobilităţii studenţilor precum şi de îndrumarea acestora pe parcursul experienţei lor internaţionale cu ajutorul unor informaţii practice. Responsabilii au fost prezentaţi studenţilor în timpul evenimentului iar studenţii au avut oportunitatea de a interacţiona cu aceştia.

Evenimentul a reprezentat de asemenea ocazia pentru unii studenţi de a-şi împărtăşi aşteptările şi motivaţia atunci când au candidat pentru Programele de Minor EU-CONEXUS:

M-am decis să candidez pentru programul de Minor al EU-CONEXUS Coastal Development and Sustainable Maritime Tourism deoarece este legat de principala specializare de studii – Ingineria civilă – și sper că îmi va oferi cunoștințe avansate despre dezvoltarea durabilă și protejarea zonelor de coastă. Pot câștiga multe abilități și experiențe deosebite ca student EU-CONEXUS și din colaborarea cu studenți și profesori din alte universități din Europa. Absolvirea Programului de Minor va crea cu siguranță oportunități de carieră într-un domeniu la care nici nu m-am gândit înainte de a mă înscrie la facultate, și anume Construcții pentru turism sau zone de coastă.” Ilinca-Elena Urbaczek, studentă în anul II, UTCB, Facultatea de Inginerie în Limbi Străine

Partener media AGERPRES

 
Skip to content