Prof. univ. dr. ing. Gabriel RACOVITEANU

Date de contact

Tel. ( centrală ): 021.242.12.08 / 285

E-mail: gabriel.racoviteanu@utcb.ro

Curriculum Vitae

Vezi CV

Dl. Dr. Gabriel I. Racoviteanu a absolvit Facultatea de Hidrotehnica din cadrul Universitatii Tehnice de Constructii Bucuresti (UTCB) in anul 1991 in domeniul de specializare Tratarea si Epurarea Apelor. In anul 1995 a urmat o specializare in biostabilitatea apei, in cadrul Universitatii Tehnice din Danemarca. A devenit Doctor in Stiinte Tehnice in 1999 cu distinctia “cum laude” in cadrul UTCB cu o teza legata de “Optimizarea Schemelor Statiilor de Potabilizarea Apei”. Are calitatile de expert tehnic si verificator de proiecte atestat, conferite in anul 2004 de catre Ministerul Transportului Constructiilor si Turismului in domeniile B9 – Constructii Edilitare si de Gospodarie Comunala si D – Igiena, Santatea Oamenilor, Refacerea si Protectia Mediului.

Actualmente este profesor si conducator de doctorat in cadrul Departamentului de Inginerie Hidrotehnica al Facultatii de Hidrotehnica din cadrul UTCB. A participat le elaborarea a peste 150 de proiecte de cercetare, aplicatii de cofinantare (ISPA, POS Mediu, POIM) studii de fezabilitate, proiecte tehnice si detalii de executie, asistenta tehnica si consultanta. Este autor/co-autor al: 2 inventii, 3 carti si 92 de articole publicate in reviste de specialitate, congrese, conferinte, workshopuri si simpozioane internationale si nationale. In calitate de conducator de doctorat a coordonat studiile doctorale pentru 13 studenti doctoranzi carora le-a fost conferit titlul de doctor in stiinte tehnice si are sub coordonare inca 6 studenti doctoranzi.

A participat in proiecte internationale in: Bulgaria, Azerbaijan, Republica Moldova, Uganda, Georgia, Tadjikistan, Bolivia, Armenia, Albania.

Linkuri

Google Scholar Research Gate Researcher Id