Prof. univ. dr. hab. ing. Ana Cornelia BADEA

Date de contact

Tel. (cabinet): + 40 21 242.12.08 int. 241

E-mail: ana.badea@utcb.ro

Curriculum Vitae

Vezi CV

Descriere activități și servicii

Ana Cornelia BADEA este profesor universitar la Facultatea de Geodezie, Universitatea Tehnică de Construcții din București, deţine atestatul de abilitare în domeniul Inginerie Geodezică din aprilie 2017, este conducător de doctorat ȋn DSUD Inginerie Geodezică şi conducător de doctorat în cotutelă în DSUD Inginerie Civilă și Instalații. Are studii universitare complementare în ştiinţe juridice şi în management de proiect.

Este expert al CORPULUI DE EXPERȚI DIN REGISTRUL NAȚIONAL AL EXPERȚILOR PENTRU CERTIFICAREA ACTIVITĂȚII DE CERCETARE-DEZVOLTARE (REXCD), ramura Economie digitala si tehnologii spatiale.

Este reprezentantul UTCB la FIG (Federaţia Internaţională a Geodezilor), fiind delegat în comisiile 3 (Spatial Information Management), 7 (Cadastre and Land Management), 8 (Spatial Planning and Development).

Este vicepreşedinte al Uniunii Geodezilor din România, membru al Societăţii Române de Fotogrametrie şi Teledetecţie (SRFT), preşedinte al comitetului editorial al Journal of Geodesy, Cartography and Cadastre of Romanian Surveyors Union şi colaborează ca referent cu Taylor and Francis Group, Springer, MDPI şi Packt Publishing.

Este membru al Comisiei 12 CNATDCU – Inginerie geologică, inginerie geodezică, mine, petrol şi gaze şi membru al comisiei de standardizare ASRO TC 359. Este formator în domeniul asigurării interne a calităţii şi formator în domeniul dezvoltării programelor de studii.

Este directorul Centrului de cercetare “Măsurători Geodezice Inginereşti şi Infrastructuri de Date Spaţiale” – MGIIDS, care reunește cadre didactice şi doctoranzi. Direcţiile reprezentative ale centrului sunt legate de mijloacele moderne de achiziţie a datelor, managementul şi integrarea acestora în infrastructuri de date geospaţiale, măsurători geodezice inginereşti.

Serviciile specializate oferite sunt bazate pe activităţile desfăşurate până în prezent sau în derulare:

Descriere activități de cercetare

Activitățile de cercetare aplicată sunt bazate pe activităţile desfăşurate până în prezent sau în derulare:

Linkuri cercetare

Google Scholar    Research Gate    Researcher Id

Teme de cercetare doctorală 2023 – 2024

 
Skip to content