D4 – susținerea activităților societăților antreprenoriale studențești (SAS)
Cultivarea abilităților antreprenoriale 3.0 (CLAR3.0)
Pentru înscrieri la cursurile de antreprenoriat completați următorul chestionar:
Obiective
- O1. Crearea unei noi secțiuni de cereri de muncă (bursă) în construcții în cadrul platformei realizate de proiectul CLAR2.0, în care antreprenorii pot aplica. Dezvoltarea competențelor specifice activităților antreprenoriale și manageriale pentru 60 de studenți și absolvenți ai Universității Tehnice de Construcții București, începând cu prima lună de proiect până în luna a 7-a
- O2. Facilitarea comunicării studenților și absolvenților UTCB cu mediul privat, obiectiv care se desfășoară pe toată durata proiectului.
- O3. Facilitarea networking-ului studenților și absolvenților UTCB cu cei din alte universități, pe toată perioada proiectului.
- O4. Organizarea unei campanii de conștientizare asupra activităților proiectului în rândul studenților și absolvenților UTCB, pe canalele de comunicare online și offline, pe toată durata proiectului.
Activități
- A1. Inițierea demersului de realizare a unei noi secțiuni de cereri de muncă (bursă) în construcții în cadrul platformei realizate de proiectul CLAR2.0. Ne propunem acest lucru printr-o serie de activități de interconectate care să dezvolte competențele studenților și absolvenților UTCB în vederea stimulării acestora.Organizarea unui curs cu tematică de antreprenoriat și management pentru 60 de studenți și absolvenți UTCB, cu firme specializate în domeniu. Cursul este gândit să se desfășoare pe o perioadă de o lună, cu mai multe module care pot fi urmate și individual. Cursurile sunt axate pe dezvoltarea competențelor privind: crearea modelului de afaceri, planul de afaceri (definirea conceptelor, conținutul, planificare, bugetul, echipa), administrarea afacerii și modalități de accesare a fondurilor publice.
- A2. Menținerea platformei realizate de proiectul CLAR2.0, care facilitează comunicarea între studenții și absolvenții universității cu mediul privat sub formă de mentorat și introducerea unei noi secțiuni de cereri de muncă (bursă) în construcții prin cadrul noul proiect CLAR3.0. Această nouă secțiune va aduce o legătură între Beneficiarul lucrării și Antreprenor. Antreprenorii pot fi din domeniul proiectării, consultație de șantier cât și din domeniul execuției lucrărilor de construcții. Această aplicație se va dezvolta și achiziționa de la o companie specializată în primele 7 luni de proiect, iar implementarea va începe din luna a 8-a a proiectului. Această activitate este complementară unor activități din cadrul proiectului Erasmus+ de universități europene denumit EU-CONEXUS care urmăresc crearea unui spațiu virtual pentru studenții și absolvenții universităților partenere. Acest spațiu virtual facilitează comunicarea între toți cei implicați în proiect: cadre didactice, cercetători, studenți, absolvenți și mediul privat.
- A3. Elaborarea de materiale informative care să dezvolte cultura antreprenorială în rândul studenților și absolvenților UTCB: continuarea revistei de antreprenoriat tipărită în cadrul proiectelor FDI din anii 2018 ,2019 și 2020, fluturaș și pentru promovare offline, actualizare website SAS-UTCB.
- A4.Activitatea de diseminare a rezultatelor obținute pe mediile de comunicare online ale facultăților și ale universității.
- A5.Activitățile de management și implementare ale proiectului CLAR 3.0 sunt efectuate de echipa de proiect, care este formată din cadrele didactice care fac parte din SAS – UTCB, din personal administrativ, doctoranzi și studenți. Sub-echipa de management va coordona activitățile administrative și financiare ale proiectului și va urmări și verifica îndeplinirea indicatorilor și a rezultatelor obținute. Sub-echipa de implementare va asigura organizarea și desfășurarea tuturor activităților proiectului.
Rezultate
- R1. (corelat cu A1) Organizare unei curs cu tematică de antreprenoriat, cunoștințe fiscale și management în primele 5 luni ale proiectului.
- R2. (corelat cu A1) Dezvoltarea competențelor de antreprenoriat și management pentru 60 de studenți și absolvenți ai UTCB în primele 5 luni ale proiectului.
- R3. (corelat cu A1) Implementarea în continuarea în cadrul platformei de mentorat și relaționat cu mediul privat creat de CLAR2.0 prin crearea unei noi secțiuni de burse de construcții atât pentru antreprenorii din domeniul proiectării cât și din domeniul execuției lucrărilor de construcții.
- R4. (corelat cu A4) Continuarea elaborarării unei reviste și a unui fluturaș pentru promovarea offline și îmbunătățirea paginii SAS-UTCB pentru promovarea online a activităților din proiectul CLAR 3.0, care să ajute la dezvoltarea culturii antreprenoriale în rândul studenților și absolvenților UTCB în prima lună a proiectului.
- R5.(corelat cu A4) Distribuirea a unui număr de 100 de reviste și 100 de fluturași în facultățile din cadrul UTCB în a doua lună a proiectului.