D6 – dezvoltarea capacității instituționale pentru cercetare în universități
Activități suport necesare dezvoltării capacității instituționale pentru cercetare a UTCB
Obiectivul general
Activitatea de cercetare permite descoperirea, elucidarea și evaluarea de noi cunoștințe, idei și tehnologii esențiale în evoluția societății. Dezvoltarea capacităţii instituţionale pentru cercetare, diseminarea rezultatelor și transferul tehnologic favorizează implicarea UTCB în parteneriate.
- OS.1. Susținerea dezvoltării continue a abilitătilor cercetătorilor prin organizarea unui curs de management financiar al proiectelor de cercetare și a unui curs de Excel avansat.
- OS.2. Stimularea implicării angajaților și studenților UTCB în activităţi de cercetare prin achizitionarea de servicii de mentenanță, reparații/îmbunătățiri, calibrare a infrastructurii de cercetare existente sau achiziționarea alteia.
- OS.3. Susținerea transferului tehnologic prin stimularea depunerii de cereri de brevete, în perioada de implementare a proiectului.
- OS.4. Susținerea cercetării prin continuarea indexării unei reviste a UTCB de un editor global
- OS.5. Interconectarea cercetătorilor din EU-CONEXUS și nu numai prin traducerea conținutului site-ului https://cmcdi.utcb.ro/ în lb. de circulație internațională.
- OS.6. Dezvoltarea continuă și întreținerea produselor informatice achizitionate în proiectele anterioare.
- OS.7. Suport pentru activitățile de cercetare prin creșterea vizibilității activităţii de cercetare din UTCB la nivel global.
- OS.8. Creșterea nivelului de implicare a tinerilor cercetători din UTCB în activitatea de cercetare, cu consecințe pozitive asupra numărului de proiecte educaționale și de cercetare.
Activități
- A.1. Stimularea cercetătorilor din UTCB să investigheze soluții creative la cele mai provocatoare probleme din domeniul de interes.
- A.2. Asigurarea sustenabilității proiectelor de cercetare ale universității prin mentenanţa/îmbunătățirea echipamentelor deja existente sau achiziționarea altora noi.
- A.3. Stimularea cercetătorilor din UTCB să disemineze rezultatele activităților de cercetare prin transfer tehnologic.
- A.4. Mărirea vizibilității rezultatelor cercetării prin continuarea indexării articolelor dintr-o revistă a UTCB de un editor global care deservește și susține comunitatea de cercetare și promovează descoperirea cercetărilor riguroase, făcându-le accesibile în întreaga lume, prin publicare.
- A.5. Creșterea nivelului de implicare a angajaților UTCB în propuneri de proiecte prin creșterea vizibilității specialiștilor la nivel național și internațional.
- A.6. Upgrate tehnologic și mentenanță pentru produsele informatice dezvoltate prin proiectele CNFIS-FDI-Domeniul 6 anterioare.
- A.7. Promovarea activităţii de cercetare din UTCB la nivel naţional şi internaţional prin participarea fizică sau on-line la conferinţe de profil/workshop-uri/târguri/expoziţii de inventică etc.
- A.8. Stimularea implicării tinerilor cercetători din UTCB în activități de cercetare.
Rezultate
- R.1. Formarea unui număr minim de 40 de persoane identificate la nivel de UTCB, prin organizarea cursurilor prevăzute la activitatea A.1, cu personal propriu specializat, care să ducă la creşterea numărului de proiecte de cercetare depuse şi, respectiv, câştigate.
- R.2. Achiziționarea serviciilor de mentenanță pentru echipamentele/aparatele existente în centrele de cercetare/laboratoarele didactice și de cercetare din universitate care necesită intervenţii imediate necesare pentru funcţionarea în bune condiţii sau achiziţionarea altora noi, dacă situaţia o cere.
- R.3. Plata taxelor către autoritatea care acordă protecție proprietății intelectuale pentru depunerea a minim 2 cereri de brevete ale UTCB .
- R.4. Plata taxelor necesare în vederea continuării indexării unei reviste a UTCB de un editor global.
- R.5. Operaționalizarea și actualizarea conținutului site-web al CMCDI în lb. de circulatie internațională.
- R.6. Achiziționarea serviciilor de mentenanță a produselor dezvoltate prin proiectele CNFIS-FDI-D6 anterioare.
- R.7. Participarea la evenimente naţionale şi internaţionale pentru diseminarea rezultatelor cercetării.
- R.8. Înființarea Comitetului Cercetătorilor Tineri din UTCB (CCT) și organizarea unor evenimente care să-i stimuleze în desfășurarea activităților de cercetare.
- R.9. Organizarea unui eveniment public (fizic sau on-line) de decernare a premiilor pentru tinerii cercetători merituoși.