EU-CONEXUS

UTCB \ EU-CONEXUS

Universitatea Europeană pentru Dezvoltare Durabilă Inteligentă a zonelor urbane de coastă (EU-CONEXUS) face parte din primele 17 alianțe susținute de Comisia Europeană sub inițiativa Universităților Europene, membrii fondatori fiind Universitatea Tehnică de Construcții București (UTCB), Universitatea La Rochelle (LRUniv), Franța, Universitatea de Agricultură din Atena (AUA), Grecia, Universitatea din Klaipeda (KU), Lituania, Universitatea Catolică din Valencia (UCV), Spania și Universitatea din Zadar (UNIZD), Croația.

Viziunea și misiunea EU-CONEXUS sunt de a deveni principala instituție transnațională și multilingvistă de învățământ superior și de cercetare, specializată pe tematica dezvoltării sustenabile și inteligente a zonelor de coastă, creștere și economie albastră printr-o abordare globală, cros-disciplinară, ofertă educațională, metode de cercetare, predare și învățare inovative, orientată către provocările sociale, digitalizare și colaborare cu mediul extern.

Obiectivele alianței sunt:

EU-CONEXUS se bazează pe parteneriatul dintre universitățile membre prin colaborare și comunicare constantă de la nivel educațional, științific și administrativ. Proiectul este finanțat prin Programul UE pentru educație, formare, tineret și sport Erasmus+, acțiunea KA2, Cooperare pentru inovare și schimburi de bune practici, proiecte de parteneriat strategic, anunțul pilot de proiecte: EAC-A03-2018.

Site-ul oficial EU-CONEXUS se află la https://www.eu-conexus.eu/, unde puteți găsi mai multe informații și posibilitatea de abonare la newsletter. Documentele proiectului sunt aici.

Contact: Anca Mărgineanu, Project Manager EU-CONEXUS, anca.margineanu@utcb.ro.

Știri despre EU-CONEXUS:

Skip to content