Programe Minor

UTCB \ EU-CONEXUS \ Programe Minor

Programele de Minor EU-CONEXUS deschid oportunități pentru studenții universităților EU-CONEXUS de a construi programe de învățământ flexibile, internaționale, multidisciplinare și de a primi competențe actualizate, care sunt extrem de necesare pe piața muncii.

Cele 6 universități ale EU-CONEXUS au lansat 2 programe internaționale de Minor comune; pe care studenții le pot lua în timpul studiilor de Licență:

UTCB are o contribuție valoroasă și consistentă în cadrul acestor programe de Minor, lansate în semestrul II din anul universitar 2020-2021, prin coordonarea unuia dintre programele menționate, din direcțiile de studii Ocean Energy și Coastal Engineering.

UTCB oferă 8 cursuri în cele două programe Minor implicând 27 de cadre didactice cu intervenția în anumite cazuri a unor experți externi, parteneri socio-economic UTCB. Cursurile sunt atașate planului de învățământ al secției în limba engleză a Facultății de Inginerie în Limbi Străine din UTCB:

Ce reprezintă programele de Minor?

Un program de Minor (uneori numit „a doua specializare”) reprezintă un set interdisciplinar de cursuri în același domeniu sau în diferite domenii de studii, pe care le puteți lua pentru a completa programul principal de studiu. Puteți selecta cursuri în mod liber și vă puteți face propriul program de specializare de până la 30 de credite pe parcursul studiilor.

În funcție de programul dvs. de studiu, puteți alege un minor ca parte a programelor de studiu principale sau suplimentar

Fiecare program de Minor EU-CONEXUS este format din cinci sectoare; fiecare dintre sectoare oferă mai multe cursuri din care puteți alege.

Pentru a completa un Minor și pentru a primi un certificat de Minor EU-CONEXUS, trebuie să colectați 30 de credite și să urmați cursuri de la cel puțin:

Ce se întâmplă dacă nu pot termina un Minor?

Dacă nu doriți să participați la întregul program de Minor, puteți alege doar câteva cursuri și, în acest fel, să vă bucurați de unele avantaje ale experienței de Minor EU-CONEXUS.

Ce voi câștiga din această experiență?

Pe lângă dobândirea de noi competențe și cunoștințe cu adevărat interdisciplinare, programele de Minor vă oferă:

Ce cursuri sunt oferite?

Oferta include o varietate de subiecte, de la managementul zonelor de coastă, turismului, educației de mediu, până la energii albastre, biotehnologie și acvacultură. Unele cursuri sunt mai specializate și necesită cunoștințe specifice, în timp ce altele sunt disponibile pentru toată lumea și pot fi compatibile cu aproape orice program de studiu.The full list of sectors, courses, as well as the prerequisites for each course, are presented in the catalogues:

Cum și de când pot aplica?

Înscrierile vor fi gestionate de universitatea de origine.

Perioada de aplicare poate varia în fiecare semestru. Pentru cursurile care încep în semestrul de primăvară pentru anul universitar 2020/21, înscrierile sunt până pe 20 ianuarie.

Pur și simplu contactați ofițerul programelor de Minor de la universitatea dvs. pentru a obține toate detaliile,  din lista de contacte de mai jos:

UniversitateContact
UCVMalgorzata Musinska
AUAAnastasia Vatousiadi
LRUniv Christelle Tallon
UTCBRamona Diac
KUIngrida Rukavice
UNIZDLjerka Morović
Skip to content