14 septembrie – Ziua inginerului Român

14 septembrie 2023

Sărbătorim astăzi atât Ziua Inginerului Român, instituită în baza unei Hotărâri de Guvern în anul 2000, cât și Ziua Constructorului Român, stabilită prin votul Parlamentului în anul 2018.

La mulți ani oamenilor care ne construiesc viitorul și fără de care lumea ar sta în loc!
La Mulți Ani inginerilor români, vă mulțumim și vă felicităm pentru cariera aleasă!

De peste 205 ani, misiunea fundamentală asumată de către Universitatea Tehnică de Construcții București este aceea de a fi un centru național de formare a noilor generații de specialiști și de cercetare științifică performantă în domeniul construcțiilor.

Ne bucurăm să fim astăzi, de Ziua Națională a Inginerului și a Constructorului în Sinaia și să contribuim la procesul de reabilitare a clădirilor istorice de pe Domeniul Regal Peleș!

Aceste activități au loc ca urmare a semnării protocolul de parteneriat între Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș (APRP) și universitatea noastră, anul trecut.

În cadrul Protocolului de Parteneriat, studenții iau parte la activități practice privind reabilitare a clădirilor istorice de pe Domeniul Regal Peleș, sub îndrumarea profesorilor coordonatori UTCB și a echipei care a început deja lucrările Vilei Șipot, Casei Arhitecților și a Complexului Vulpărie.

De asemenea, studenții participă la activități menite să îi formeze pentru rolul de Ambasador local al Alianței Europene de Universități din care UTCB face parte, EU-CONEXUS – Universitatea Europeană pentru Dezvoltarea Durabilă inteligentă a Zonelor urbane de Coastă – https://www.eu-conexus.eu/ro/ .

Rezultatele activităților vor fi anunțate în cadrul Conferinței Internaționale „Patrimoniul cultural, natural și construit la 150 de ani de la proiectarea Castelului Peleș”, eveniment ce va avea loc pe 20 septembrie, la Biblioteca Centrala Universitară „Carol I”.

Mai multe informații despre această colaborare pot fi accesate aici – https://patrimoniupeles.ro/nou-parteneriat-aprp-utcb/.

Skip to content