Primul program mixt intensiv susținut de EU-CONEXUS

24 septembrie 2022

Universitatea Frederick, Cipru, organizează primul program mixt intensiv intitulat „Sănătate și siguranță în activitățile sportive de coastă”, susținut de EU-CONEXUS


În perioada 18-24 septembrie, partenerii noștri de la Universitatea Frederick din Cipru găzduiesc primul program mixt intensiv!

Misiunea „Sănătate și siguranță în activitățile sportive de coastă” – Programul intensiv mixt – este de a permite cursanților să dezvolte abilități în diverse activități în aer liber și de aventură care pot avea loc în zonele de coastă în interiorul și în afara apei. Cursanții vor lua în considerare impactul psihologic și fiziologic al acestor activități. În plus, studenții vor învăța regulile de bază de sănătate și siguranță privind activitățile sportive de coastă. Cursul oferă module care se concentrează pe dezvoltarea performanței personale în activități cheie, cum ar fi scuba diving, canotaj și ciclism și caiac, împreună cu alte activități de sporturi acvatice.

Studenții care participă provin de la Escola Superior de Desporto de Rio Maior (ESDRM) din Portugalia și de la Universitatea Tehnică de Construcții din București (UTCB) din România. 15 studenți și 6 membri ai personalului universitar vor avea posibilitatea de a participa la o săptămână întreagă de activități sportive de coastă, inclusiv orele teoretice necesare privind sănătatea și securitatea înaintea fiecărei activități.

Traineri:

Scuba Diving – Athanasios Archondides

Rock Climbing – George Kaisharis

Bicycling – Andreas Constantinou

Kayaking – George Georgiou

First Aids – Constantina Ioannou

Zumba – Liliana Ramos

Agenda săptămânii include și activități culturale și istorice, pentru ca studenții să se cufunde cu adevărat în spiritul unui training european. Participanții vor avea ocazia să viziteze Muzeul Mării din municipiul Ayia Napa și să învețe istoria zonei și legătura cu activitățile marine. Mai mult, vineri, 23 septembrie, participanții se vor alătura marelui eveniment BE ACTIVE 2022 cu o mulțime de activități la malul mării sub auspiciile Fundației Ciprului pentru Sport, care va avea loc la Nissi Beach.

În plus, personalul EU-CONEXUS Mobility se va alătura acestui eveniment în cadrul oportunității Job Shadowing pentru a supraveghea modul în care Universitatea Frederick organizează primul Program Intensiv Mixt realizat în consorțiu, pentru a planifica eficient și cu succes programelor mixt intensiv pentru anul următor.

Studenții care au participat la acest program sunt:

Bratcovici Maria-Niamh

Costea Denisa-Anca

Diaconu Dragoș-Ionuț

Hirlav-Corduneanu Oana-Alexandra

Ioniță Alexandru-Ionel

Morea Matei

Sevagalov Marius-Adrian

Stanciu-Avasiloaei Andrei-Alex

Skip to content