A treia ediție a Conferinței Europene de Inginerie Seismică și Seismologie (3ECEES)

13 septembrie 2022

Peste 700 de specialiști din 60 de țări au participat la cea de-a treia ediție a Conferinței Europene de Inginerie Seismică și Seismologie (3ECEES), eveniment organizat în premieră la București luna aceasta

București, 12 septembrie 2022 –  În perioada 4-9 Septembrie 2022 Capitala a găzduit unul din cele mai importante evenimente științifice din lume, organizat pentru prima dată în România de către Asociația Română de Inginerie Seismică, împreună cu Universitatea Tehnică de Construcții București (UTCB) și Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP)

Pe parcursul celor șase zile dedicate Conferinței Europene de Inginerie Seismică și Seismologie (3ECEES), specialiști de peste tot din lume au dezbătut pe larg subiecte de actualitate și de interes global din sfera seismologiei și a ingineriei seismice.

Conferința a furnizat de asemenea cadrul propice pentru numeroase discuții între specialiști din cercetare, proiectare, învățământ, precum și reprezentanți ai sectorului construcțiilor, care au împărtășit cele mai noi studii si progrese în domeniu, cu scopul de reducere a riscului seismic dar și de a promova ingineria seismică și seismologia, în vederea creșterii rezilienței societății la cutremur.

În cadrul evenimentului 3ECEES de la București a fost organizată și o zonă expozițională în care participanți din întreaga lume au putut prezenta tehnologiile, realizările și abordările proprii privind domeniul ingineriei seismice și al seismologiei. Printre expozanții internaționali s-au numărat nume precum: Eentec (SUA), Geobit (Grecia), GERB (Germania), Güralp (UK), ISAAC (Italia), Kinemetrics (SUA),  Spektra (Germania), TDG (Turcia). Lista completă a expozanților poate fi consultată aici.

Evenimentul științific de nivel înalt s-a desfășurat sub Înaltul Patronaj al Președintelui României, Klaus Iohannis.

Sponsorii Conferinței Europene de Inginerie Seismică și Seismologie au fost SCC Erbașu (Platinum), Kinemetrics (Gold), Spektra (Silver) și Progetto Sisma (Silver), evenimentul fiind sprijinit în calitate de parteneri media de către: New Money, Business-Review, Wall-Street.ro și 9am.ro.

Pentru mai multe informații despre program, vorbitori și subiectele care au fost incluse în agenda evenimentului, accesați: https://3ecees.ro.

 
Skip to content