Anunţ de presă cu privire la articolul publicat de cotidianul Libertatea în data de 15 ianuarie 2020

15 ianuarie 2020

Conducerea Universităţii Tehnice de Construcţii Bucureşti transmite următorul anunţ de presă cu privire la articolul „ Statul dă milioane de euro pentru construcţii ridicate pe expertize falsificate” publicat de cotidianul Libertatea în data de 15 ianuarie a.c.:

            Contractele menţionate în articolul semnat de jurnaliştii Alina Manolache şi Răzvan Luţac nu au ca parte contractantă Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti, aceasta nefiind implicată în derularea respectivelor contracte.

            Calitatea de expert se exercită cu titlu individual de către persoana care deţine dreptul de a întocmi expertize, potrivit prevederilor legale în vigoare în România. Responsabilitatea cu privire la expertizele furnizate autorităţilor publice şi clienţilor persoane juridice private şi fizice este de asemenea individuală, revenind celor care şi-au asumat documentaţia.

            Ţinând seama de prevederile Cartei Universitare, în dimineaţa zilei de 15 ianuarie a.c., conducerea U.T.C.B., prin rectorul Universităţii Tehnice de Construcţii Bucureşti, profesor Radu Văcăreanu, a solicitat domnului conferenţiar Nicolae Daniel Stoica să îşi depună demisia din funcţia de prodecan al Facultăţii de Construcţii Civile, Industriale şi Agricole din cadrul Universităţii. În consecinţă, domnul Nicolae Daniel Stoica nu mai deţine calitatea de prodecan al Facultăţii mai sus menţionate, începând cu data de 15 ianuarie 2020.

https://www.libertatea.ro/stiri/universitatea-de-constructii-reactioneaza-dupa-investigatia-libertatea-prodecanul-acuzat-de-fals-a-fost-eliberat-din-functie-2856507

 
Skip to content