Caravana ASCB-UTCB și-a început activitatea în peste 60 de licee din 16 județe din România

1 martie 2023

Studenții din cadrul Universității Tehnice de Construcții București, membrii ai Asociației Studenților la Construcții din București – ASCB, organizează în perioada 27 februarie – 10 martie o amplă campanie de promovare a ofertei educaționale UTCB și a oportunităților unice de talie europeană pe care universitatea le oferă, prin apartenența la Consorțiul EU-CONEXUS – Universitatea Europeană pentru Dezvoltarea Durabilă și Inteligentă a Zonelor Urbane de Coastă.

Anul acesta, Caravana ASCB-UTCB ajunge în peste 60 de licee din 16 județe din România și în municipiul București. Actualii elevi și viitorii studenți pot lua astfel o decizie informată cu privire la alegerea unei cariere în domeniul vital al ingineriei civile, având ocazia unică să interacționeze direct cu reprezentanții ASCB-UTCB.

Caravana își propune informarea elevilor despre ofertele educaționale și facilitățile oferite de cele șapte facultăți ale Universității Tehnice de Construcții București, cât și prezentarea numeroaselor oportunități de angajare pentru absolvenții acestor specializări. Viitorii studenți pot afla astfel, încă din băncile liceului, ce facultate li se potrivește și ce înseamnă viața de student la UTCB. Totodată, li se aduc la cunoștință informații privind proiectele referință ale asociației studențești – cele cu profil educațional, caritabil, cât și cele organizate în mod direct cu cele mai prestigioase companii de construcții din România. Elevii sunt, de asemenea, informați și despre oportunitățile europene și internaționale pe care universitatea le pune la dispoziție, în calitatea sa de membru fondator EU-CONEXUS. Alianța își propune formarea viitorilor specialiști în domeniul blue economy, blue growth, smart urban coastal sustainability și smart cities, prin organizarea unui spectru larg de evenimente, programe de studii și forme diverse de mobilități. Așadar, chiar dacă elevii se înscriu doar în cadrul UTCB, aceștia se pot bucura, de fapt, de beneficiile oferite de toate cele 8 universități parte din alianță, listate pe site-ul EU-CONEXUS. Anul acesta Caravana susține, în premieră, campania de promovore a Săptămânii EU-CONEXUS în Școli, parte din Programul EU-CONEXUS University to School, menită să aducă în atenția elevilor cele mai importante beneficii și oportunități pentru un viitor student, pe care le aduce acest Consorțiu european de universități.

Dragoș Butnaru, student în anul al II-lea în cadrul Facultății de Construcții Civile, Industriale și Agricole și Manager de Proiect al acestei ediții, susține că unicitatea Caravanei ASCB-UTCB constă chiar în interacțiunea dintre actualii studenți UTCB și elevi, mai exact în fluxul de informații valoroase, pe care reprezentanții universității și asociației le oferă, an de an, elevilor.

„An de an, acest proiect ne demonstrează importanța menținerii acestei legături, dintre actualii studenți UTCB și elevii din România. Totodată, ne oferă oportunitatea ideală de a disemina, la scară largă, cele mai importante motive pentru care elevii ar trebui să aleagă o carieră care să înceapă la UTCB”, susține Alexandru Ioniță, Președinte al Asociației Studenților la Construcții din București.

Invităm publicul interesat să acceseze site-ul ASCB și să urmărească activitatea asociației pentru mai multe detalii despre acest proiect dedicat elevilor români.

Skip to content