ConstructFEST, cel mai mare târg european dedicat pieței de construcții din România, 24-28 aprilie

24 aprilie 2023

Azi 24.02.2023 începe ConstructFEST, cel mai mare târg european dedicat pieței de construcții din România

ConstructFEST, cel mai mare eveniment dedicat pieței construcțiilor din România, reunește în perioada 24-28 Aprilie cele mai reprezentative companii din domeniu, viitori ingineri constructori, potențiali studenți și stakeholderi naționali.

În cadrul evenimentului se vor organiza Târgul Companiilor și Târgul Educațional, care vor contribui la aducerea unor noi perspective în educație, cât și la diversificarea oportunităților de carieră pentru elevi și studenți. Aceste târguri reprezintă o ocazie inedită pentru studenții celor șapte facultăți ale Universității Tehnice de Construcții București, cât și pentru cei peste 1000 de elevi din peste 10 județe și 26 de licee care le vor vizita campusul, laboratoarele și universitatea. Vizitând standurile companiilor prezente, aceștia sunt încurajați să participe la un sistem live de recrutare și documentare despre piața muncii. Totodată, tinerii vor avea ocazia să afle mai multe informații despre oportunitățile europene și internaționale pe care le oferă alianța europeană de universități din care face parte universitatea, respectiv EU-CONEXUS – https://www.eu-conexus.eu/en/.

Deschiderea oficială a evenimentului are loc pe 24 aprilie ora 11.00, iar evenimentul se desfășoară până joi 27 aprilie 2023.

ConstructFEST va facilita și în acest an platforma de discuții ale unor teme de interes pentru învățământul superior, prin organizarea dezbaterii “Învățământul Superior Tehnic – Încotro?“, eveniment organizat prin Centrul de Consiliere și Orientare în Carieră al Universității Tehnice de Construcții, cu participarea tuturor universităților membre ale Alianței Române a Universităților Tehnice (ARUT). Conferința își propune crearea unui cadru favorabil comunicării între invitați și abordarea unor teme, precum – importanța ingineriei în contextul economic actual și viitor, conștientizarea situației actuale a învățământului tehnic, nevoile imediate, tendințele spre care ne îndreptăm, provocări și așteptări. 

De asemenea, reprezentanții ARUT vor dezbate noile legi ale educației naționale și rolul consorțiilor de universități europene, iar reprezentanții Centrelor de Consiliere și Orientare în Carieră (CCOC) din cadrul universităților ARUT vor aborda, în continuarea inițiativei începute anul trecut, seria discuțiilor privind reducerea abandonului școlar.

Mulțumim companiilor participante care au ales să sprijine a VI-a ediție ConstructFEST – Aduro Impex, Allied Engineers, Cross Design, Desa Engineering Construction, Construcții Erbașu, Holcim, Leviatan Design, Ness Proiect Europe, Popp și Asociații, PORR Romania, PSC Group, Vitalis Consulting, Ceresit, Henkel, Aventus, Emfor, Ghallard, IMSAT, Concelex, Optim Project Management, Strabag, UTI, Viarom, Allbim, Deutsche Bahn, Engie, High Structure Design, Sixense, Topanel, Viacon, ISPCF.

Programul complet și mai multe detalii despre ConstructFEST pot fi accesate pe pagina web a evenimentului, https://constructfest.ro .

Ediția anterioară ConstructFest, în cifre

Cea de-a V-a ediție ConstructFEST a întrunit peste 1000 de elevi din anii terminali de liceu, mai mult de 30 de companii și asociații din domeniul tehnic, peste 2500 de studenți și reprezentanți EU-CONEXUS, reprezentanți ai guvernului României și ai Ambasadei Franței. Postările dedicate evenimentului de pe platforma Facebook au numărat peste un milion de vizualizări, având o medie a ratei de engagement de aproximativ 2500 persoane per postare.

Skip to content