Debathon pe tema implicării civice a studenților în Valencia, Spania

26 octombrie 2022

Luna aceasta, la Valencia a avut loc un debathon privind implicarea civică a studenților EU-CONEXUS, găzduit de Universidad Católica de Valencia San Vicente Mártir. Evenimentul a reunit aproximativ 30 de participanți, inclusiv studenți și personal de la universitățile EU-CONEXUS și Université Bordeaux Montaigne.

Participanții au primit o instruire despre pace și serviciul militar din partea reprezentanților NATO și au aflat despre subiecte precum:

Dezbaterea finală a abordat subiecte importante din societățile noastre, activitate care a permis studenților să pună în practică ceea ce au învățat în timpul cursurilor:

Felicitări studenților noștri, Alexia Radu și Alexia Codoi pentru că ne-au reprezentat la acest eveniment!

Implicarea civică a studenților este un proiect Erasmus Plus coordonat de Universitatea din La Rochelle și susținut de fonduri Erasmus Plus din Franța. Proiectul își propune să dezvolte implicarea civică a studenților și abilitățile lor civice, precum și formarea acestora și a cadrelor didactice universitare pentru a implementa dezbateri. Acesta a fost lansat în martie 2021 și până în acest moment au avut loc alte două evenimente – întâlnirea echipei de proiect din Franța și un training în Klaipeda, pentru studenți și cadre didactice, unde fiecare universitate a aflat detalii despre dezbatere și despre ce urmează să implementeze fiecare (7 parteneri). O altă activitate importantă este elaborarea de reglementări, documente care să încurajeze, la nivel de instituție, implicarea studenților în activități civice.

Skip to content