DivAirCity organizează Concursul Pan-European!

7 decembrie 2022

Cine poate participa?

Concursul este deschis oricărui tânăr din UE cu vârsta cuprinsă între 13 și 19 ani, cu condiția să concureze într-o echipă.

O echipă va fi formată din minim 2 tineri (13-19 ani) + un adult cu vârsta peste 18 ani (profesor, îngrijitor, trainer, părinte, etc) în calitate de mentor.

Ce ai de facut?

Organizați în echipe, tinerii vor trebui să proiecteze unul dintre cele cinci orașe din DivAirCity folosind spații verzi și așa-numitele soluții bazate pe natură.

Ei vor trebui să-și folosească creativitatea pentru a proiecta un spațiu confortabil, sănătos, sigur și adecvat nevoilor și stilului lor de viață.

Cum?

Echipa va trebui mai întâi să aleagă unul dintre cele 5 orașe pilot care va fi centrul lucrării: Aarhus, București, Castellon, Orvieto și Potsdam, și să analizeze provocările sale, concentrându-se pe poluarea aerului și incluziunea socială.

Puteți afla mai multe în Ghidul Concursului

Înregistrarea se poate face aici

Timeline

Termenul limită de înscriere a echipei – 10 ianuarie 2023

Termenul limită de depunere – 5 aprilie 2023

Anunțarea Premiilor Naționale – mai 2023

Anunțul premiilor internaționale și ale publicului – iunie 2023

Ceremonia de premiere la Bruxelles, Belgia – TBA 2023

Despre proiectul DivAirCity

DivAirCity este un proiect de 4 ani, finanțat de Comisia Europeană în cadrul Programului H2020, în sfera de aplicare a Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă, care evaluează diversitatea și incluziunea socială pentru a realiza o societate urbană inovatoare, creativă, bazată pe cultură, verde și neutră din carbon.

DivAirCity abordează ecuația inegalității sociale, condițiile de sănătate și poluarea aerului din orașe.

Puteți citi mai multe despre proiect aici.

Premii!

Fiecare juriu oraș va selecta cel mai bun proiect, care va fi prezentat atât la nivel local, cât și la Bruxelles. Cei 5 câștigători oraș vor concura apoi pentru premiul internațional.

O competiție paralelă va fi lansată pe rețelele de socializare și va selecta cea mai bună propunere în ceea ce privește implicarea publicului și creativitatea; vor urma mai multe informații.

Orașul, echipele internaționale și câștigătoare de public vor fi premiate în cadrul unei ceremonii la Bruxelles (Belgia) în care își vor prezenta proiectul oficialilor Comisiei Europene.

Skip to content