Elemente despre situația răspândirii infecției cu Coronavirus COVID-19

10 martie 2020

Prevederile Procedurii și criteriilor de suspendare a cursurilor școlare în unitățile de învățământ în contextul confirmării unui caz/ mai multe cazuri de COVID-19 din cadrul Hotărârii nr. 6 din 6.03.2020 a Grupului de suport tehnico-științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României, emise de Ministerul Afacerilor Interne – Departamentul pentru Situații de Urgență, vor fi transmise decanatelor din facultățile UTCB spre informare si eventuală aplicare, dacă va fi cazul.

UTCB preia și diseminează deciziile luate de instituțiile competente, având o poziție proactivă pentru prevenirea răspândirii infecției cu Coronavirus COVID-19;

Prevenția este o modalitate eficientă pentru a evita contractarea virusului COVID-19. Igiena personală și a spațiilor de învățământ și de activitate administrativă este esențială, folosirea produselor de igienă, spălarea mâinilor cu săpun și apă, spălarea feței, folosirea dezinfectanților pe bază de alcool sau clor sunt măsuri importante.

Întărirea sistemului imunitar contribuie la prevenirea îmbolnăvirii cu acest virus;  pentru o listă cu măsuri de creștere a imunității organismului  citește mai multe aici.

Institutul Național de Sănătate Publică din subordinea Ministerului Sănătății a deschis linia TELVERDE (0800 800 358) pentru cetățenii care doresc informații legate de prevenirea infectării cu virusul Coronavirus COVID-19.

 Conducerea UTCB

 
Skip to content