UTCB Minor Welcome Day

UTCB \ EU-CONEXUS \ Noutăți și evenimente \ UTCB Minor Welcome Day

Pe 22 februarie, Universitatea Tehnică de Construcții București a organizat o „Zi de bun venit” la începutul semestrului al doilea pentru toți studenții EU-CONEXUS înscriși la cursurile de Minor propuse de UTCB . Aproximativ 100 de studenți EU-CONEXUS, profesori și personal administrativ au fost prezenți la acest eveniment, contribuind la creșterea comunității EU-CONEXUS.

Evenimentul a început cu un „Bun venit” călduros și inspirat din partea rectorului UTCB, domnul Radu Văcăreanu, mulțumind studenților care s-au înscris la programele EU-CONEXUS minor , asigurându-i că Universitatea Tehnică de Construcții București va face tot posibilul a oferi experiențe semnificative tuturor studenților EU-CONEXUS minor , parteneri în această aventură.

Studenții EU-CONEXUS au fost întâmpinați și de coordonatorul academic minor, prof. Alexandru Aldea, de decanul Facultății de Inginerie în Limbi Străine, prof. Țăpuși Daniela și de toți coordonatorii cursurilor de Minor UTCB, sporind transparența și comunicarea în cadrul UE- CONEXUS.

A doua parte a evenimentului a constat în activități organizate de studenții UTCB pentru colegii lor. Au început cu o activitate menită să identifice valorile care ne aduc împreună în această alianță și a fost inspirațional să aflăm că „prietenia” este o valoare comună. Studenții de diferite universități au primit provocarea de a traduce această valoare în limba lor: Maeva de la Universitatea La Rochelle ne-a ajutat cu „amitié”; Natalia de la Universitatea din Valencia a tradus în spaniolă „amistad”; Dragoș de la UTCB a notat și în română „prietenie”, un alt student internațional UTCB ne-a spus cuvântul în turcă „Arkadașlık”; Renato a tradus și în croată „prijateljstvo” și Efstathia din Atena a finalizat activitatea cu „Filia” sau „φιλία” folosind alfabetul grecesc.

Studenții EU-CONEXUS au avut șansa să-și cunoască UTCB Buddies introduși de reprezentanții UTCB în Consiliul Studenților: Raluca Neagoe și Marinoiu Marian. Fiecare Buddy UTCB are un rol diferit: Cristina Copoiu va acționa ca Ghid al elevilor pentru UTCB, Alin Dorobanțu va fi un Buddy UTCB pentru viața socială și culturală din București și Dragoș Diaconu va fi Organizatorul Buddy al Activităților Distractive.

UTCB va colabora și cu Erasmus Student Network ASE-Bucharest pentru a pregăti evenimente și activități pentru studenții minori EU-CONEXUS, de aceea am invitat un Reprezentant ESN – Ayberk Yavuz să prezinte această organizație și evenimentele pregătite pentru studenții internaționali.

Ultima parte a evenimentului a fost concepută de studenții UTCB ca un test care să ajute explorarea României din perspective diferite. Studenții au au ajuns să cunoască istoria, gastronomia, geografia și economia României printr-un test interactiv în care s-au oferit premii pentru studenții internaționali.

Ziua “Bun Venit”  la UTCB s-a încheiat cu o fotografie de grup care surprinde atmosfera frumoasă și vibrațiile bune ale participanților. Sperăm că acest eveniment va contribui la dezvoltarea unei comunități EU-CONEXUS solide și multiculturale.

Skip to content