In Memoriam Profesor Iohan NEUNER

24 octombrie 2021

In Memoriam – Profesor universitar doctor inginer Iohan NEUNER – 03.12.1951 – 22.10.2021

Consiliul de Administrație și Senatul Universității Tehnice de Construcții București anunță cu profundă tristețe trecerea în neființă a domnului profesor universitar doctor inginer Iohan NEUNER, om de o aleasă noblețe sufletească, distinsă și marcantă personalitate a universității noastre, care și-a dedicat întreaga viață profesională formării a numeroase generații de ingineri geodezi, iar în calitate de decan, rector și președinte al Senatului UTCB, a contribuit la dezvoltarea universității noastre.

Profesorul Iohan NEUNER s-a născut pe 3 decembrie 1951 în județul Sibiu.  În anul 1975 a absolvit Facultatea de Căi Ferate, Drumuri, Poduri și Geodezie, Secția Geodezie a Institutului de Construcții București. În anul 1979 a devenit cadru didactic al Institutului de Construcții București, Facultatea de Geodezie, urcând toate treptele didactice. În anul 1993 a obținut titlul de doctor inginer la Universitatea Tehnică de Construcții București. În anul 2008 a devenit Rector al Universității Tehnice de Construcții București, funcție pe care a deținut-o pe durata a două mandate, până în februarie 2016. În perioada 2016-2020 a fost  președinte al Senatului UTCB.  De-a lungul anilor a fost membru și președinte asociațiilor profesionale și comitetelor științifice naționale și internaționale din domeniul geodeziei.  Din anul 2007 a fost membru corespondent al Academiei de Științe din Bavaria – “Deutsche Geodätische Komission (DGK) – Bayerische Akademie der Wissenschaften”. A fost membru în comitetul „Satellite Navigation” al Agenţiei Spaţiale Române (ROSA) și membru delegat al ROSA în „Bord on Satellite Navigation” la European Space Agency (ESA). Începând cu anul 2009 a fost conducător științific pentru 12 teze de doctorat. Domnul profesor NEUNER a fost referent oficial în 37 comisii de susținere publică a tezelor de doctorat și 12 comisii de abilitare în România. 

În anul 2004, prin Decret al Președintelui României a primit Ordinul Meritul pentru învățământ în grad de Comandor, iar în anul 2014 i-a fost conferit titlul academic de Doctor Honoris Causa al Universității din Petroșani. 

Învățământul universitar de construcții pierde un prestigios cadru didactic, un om de mare echilibru, cu alese calități intelectuale și morale, model de dăruire și profesionalism. 

Sincere condoleanțe și întreaga noastră compasiune familiei!

Dumnezeu să îl aibă în paza Sa și să îl odihnească în pace!

Skip to content