Întrebări și răspunsuri frecvente și precizările Ministrului Educației și Cercetării.

17 martie 2020

Precizările Ministrului educației și Cercetării.

Întrebări și răspunsuri frecvente

Cum funcționează serviciile administrative ale UTCB?

Serviciile UTCB sunt deschise și funcționale. Studenții UTCB sunt rugați să interacționeze cu serviciile administrative, cu secretariatele și cu cadrele didactice prin intermediul mijloacelor online și să urmeze precizările acestora pentru obținerea de acte ce necesită semnături. Programele de mobilități, desfășurate în cadrul unor linii cu finanțare europeană, se amână sau își suspendă activitatea până la apariția unor alte instrucțiuni ale Comisiei Europene. Cei vizați de activitățile pentru mobilități pot urmări paginile de web ale programelor (cum ar fi Erasmus + https://www.erasmusplus.ro/).

Sunt organizate cursuri pe platforme online. Cum putem utiliza Microsoft Teams?

Studenții și cadrele didactice au fost invitate să utilizeze Microsoft Teams (MT), o interfață intuitivă, prietenoasă pentru utilizatori. Pe pagina de web a UTCB a fost creat un chestionar ce poate fi utilizat de studenții noștri pentru a se înscrie și a urma cursurile pe platforma electronică MT. Cadrele didactice au primit mesaje cu instrucțiuni legate de accesul pe MT pe baza numelui de utilizator și a parolei .

Se estimează că perioada de suspendare a cursurilor și activităților extracurriculare față în față se va prelungi. Cum ne putem informa pe această temă?

În funcție de evoluția situației generate de COVID-19, perioada în care sunt suspendate cursurile față în față se va putea prelungi. UTCB va lua în consecință noi măsuri, pentru a pune în aplicare cerințele autorităților competent. În centrul preocupărilor noastre sunt siguranța și sănătatea dumneavoastră. A fost creată și funcționează o pagină de informare ce poate fi accesată la adresa: https://code4.ro/ro/apps/stiri-oficiale/.

De asemenea, a fost creat un link https://stirioficiale.ro/informatii, unde puteți accesa cele mai recente comunicate de presă ale autorităților.

Ce se decide pentru activitatea anilor IV ciclul de licență și anilor II ciclul de Master?

Activitățile didactice se vor derula online în perioada următoare, iar cadrele didactice vor fi constant implicate în buna desfășurare a activităților cu studenții din anii IV ciclul de licență, respectiv anul II ciclul de Master. În acest sens Ministrul Educației și Cercetării a dat publicității informații actualizate, în data de 17 martie a.c.: https://www.edupedu.ro/breaking-monica-anisie-nu-se-ingheata-anul-scolar/

Prin eforturile comune ale cadrelor didactice și ale studenților și masteranzilor se va reduce cât mai mult posibil riscul  de a nu finaliza ciclurile de studii  mai sus amintite. Rugăm cadrele didactice să fie disponibile după un program anunțat, prin email și rețele sociale, pentru întrebările, clarificările, îndrumările de care au nevoie studenții noștri pentru realizarea lucrărilor de licență și a lucrărilor de disertație.

Căminele UTCB sunt deschise. Există măsuri ce se vor lua pentru igienizarea acestora?

 Au fost igienizate toate căminele UTCB ieri 16 martie 2020. Căminele sunt deschise pentru cei ce doresc să stea în continuare. Au fost de asemenea igienizate în această dimineața (17 martie 2020) spațiile Facultăților de Construcții Civile, Industriale și Agricole, Căi Ferate, Drumuri și Poduri, Geodezie, și continuă în această după-amiază activitatea de igienizare în Facultatea de Hidrotehnică, Facultatea de Inginerie a Instalațiilor, Facultatea de Utilaj Tehnologic.

Cantina UTCB funcționează în regim de catering.  Se va închide și această activitate ?

Cantina este închisă conform Hotărârii nr.11 din 17.03.2020 emisă de Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență

Sălile de lectură ale bibliotecii UTCB sunt deschise?

Sălile de lectură ale bibliotecii Universității sunt deschise pentru studenți și cadre didactice.

În situația în care trebuie să mă autoizolez și sunt cazat într-un cămin UTCB, ce trebuie să fac?

Anunțați de îndată serviciul de urgență 112, pentru ca un echipaj să vă poată acorda primul ajutor și să stabilească starea dumneavoastră de sănătate și deciziile ce se impun în acel moment. În situația în care medicul de pe ambulanță decide că este suficientă numai măsura de autoizolare, va fi necesar să vă anunțați medicul de familie, respectiv Direcția de Sănătate Publică. Vă rugăm să informați administratorul de cămin cu privire la starea dumneavoastră de sănătate.

Aveam o deplasare programată pentru o mobilitate Erasmus. Cum procedez?

Ținând cont de starea de urgență declarată de mai multe state europene și de Statele Unite ale Americii, de avertismentele lansate de Organizația Mondială a Sănătății și de autoritățile naționale, de decretarea stării de urgență în România, vă recomandăm să amânați orice deplasare în această perioadă.

Cum mă pot informa pentru a fi în siguranță?

Vă rugăm să consultați pagina oficială creată recent, accesibilă la adresa: https://code4.ro/ro/apps/stiri-oficiale/ precum și link-ul https://stirioficiale.ro/informatii, unde puteți accesa cele mai recente comunicate de presă ale autorităților competente.

Păstrați-vă calmul și nu diseminați informații neverificate sau date ce nu provin din surse oficiale.

Skip to content