Curs practic de arheologie subacvatică EU-CONEXUS pe insula Ilovik, Croația

26 octombrie 2022

Luna aceasta, doi studenți UTCB au avut marea ocazie de a participa la partea practică de la Introducere la Cursul de Arheologie Subacvatică de pe insula Ilovik, din Croația, ca parte a experienței lor în cadrul Programului minor EU-CONEXUS. Felicitări Tamara Sechila și David Luca

DCIM100GOPROGOPR0185.JPG
DCIM100GOPROGOPR0177.JPG

Acest curs practic este găzduit, pentru a 2-a oară, de partenerii noștri din alianță, Universitatea din Zadar, sub îndrumarea profesorului asociat, Irene Radić Rossi, de la Departamentul de Arheologie.

Studenții înscriși de la opt universități partenere au studiat, au cercetat și s-au bucurat de frumusețile Mării Adriatice timp de câteva zile. Sperăm că vor folosi cunoștințele specifice dobândite pentru a concura pe piața muncii solicitantă după finalizarea programelor de studiu.

Mai multe detalii despre această experiență pot fi găsite chiar în mărturiile studenților noștri.

„Mobilitatea externă UE-CONEXUS a fost foarte benefică pentru mine pentru că am reușit, în primul rând, să-mi dezvolt abilitățile de comunicare în limba engleză și, în același timp, cele de relaționare cu oamenii și de lucru în echipă. Am fost foarte încântată de cursurile de scufundări, pentru care mi-am dat tot. Faptul că am putut vedea un sit arheologic subacvatic și că am putut intra în povestea lui, m-a fascinat și m-a ținut prezent în poveste până în ziua de azi” – David Luca.

„Împreună cu echipa de Arheologie Subacvatică am învățat nu numai despre arheologie și am obținut o nouă licență în scufundări, dar am petrecut și ore la rând cu oameni de pe diferite continente, indivizi care ne-au împărtășit poveștile lor, ne-au ținut cu imaginația pornită și în suspans continuu. Vreau să le mulțumesc tuturor, de la elevii din Spania și Croația, profesorului, instructorilor până la bucătarul care s-a ocupat de apetitul nostru culinar. Aștept cu nerăbdare următoarea experiență EU-CONEXUS”. Tamara Sechila.

DCIM100GOPROGOPR0167.JPG
Skip to content