Lansarea prototipului casei solare EFdeN Signature

26 iulie 2018

Casa solară EFdeN Signature, proiectată și executată de organizația EFdeN, a fost inaugurată astăzi, 25 iulie 2018, la București, în prezența Președintelui României, domnul Klaus Iohannis, a Adjunctului Șefului Misiunii Diplomatice SUA la București, domnul David Schlaefer, și a reprezentanților mediului academic și privat.

Casa va fi amplasată temporar în incinta complexului comercial Băneasa Shopping City, și va fi deschisă pentru vizitare publicului larg până la începutul lunii septembrie, când va fi transportată în Dubai. Acolo va reprezenta România la cea mai importantă competiție internațională de locuințe solare — Solar Decathlon. În această competiție se reunesc 18 echipe finaliste, din 13 țări, de pe 4 continente.

Locuința EFdeN Signature este dezvoltată de o echipă interdisciplinară formată din 60 de studenți de la Universitatea Tehnică de Construcții București, Universitatea de Arhitectură și Urbanism ‘Ion Mincu’ și de la alte trei universități, care au proiectat și construit o casă solară, 100% electrică și prietenoasă cu mediu, cu un grad ridicat de confort, sănătate și siguranță pentru ocupant.

Citește mai mult