Mesajul Rectorului Universității Tehnice de Construcții București – 16.03.2020

16 martie 2020

Dragi membri ai comunității academice UTCB,

Ne aflăm în fața unei situații fără precedent în România ultimilor 30 de ani. Am încrederea că o vom depăși, cu ajutorul dumneavoastră și printr-o strânsă colaborare cu autoritățile competente ale statului.

Ne vor fi solicitate multe eforturi, dar și atenție, grijă față de celălalt, preocupare pentru comunitatea universitară; vom munci ținând cont de evoluția prin care trece România. Modul nostru obișnuit de relaționare va fi schimbat în săptămânile ce urmează. Viteza cu care vom parcurge pașii pe care îi avem de făcut împreună va conta pentru instaurarea unui nou cadru de derulare a activității didactice și sociale, în general.

Ne sunt cerute atât prezența de spirit, cât și implicarea în ajutorarea celor ce fac parte din categoriile vulnerabile (studenți și cadre didactice cu afecțiuni cronice existente, familie, prieteni, vecini). De aceea, fac un apel la un comportament care să reprezinte un real sprijin pentru membrii comunității UTCB.

Pentru a fi cu adevărat implicați și pentru a deveni un sprijin real în comunitate, responsabilitatea fiecăruia dintre noi construiește încrederea colectivă. În acest sens, doresc să mulțumesc pe această cale Asociației Studenților la Construcții din București (ASCB) și studenților noștri care, în regim de voluntariat, ajută persoane de peste 50 de ani și cu diverse afecțiuni, cumpărând și livrând în București, Buzău, Timișoara, Slatina (lista rămânând deschisă) medicamente și alimente.

Pe lângă informarea constantă dintre studenți și profesori, este necesară o transmitere a celor mai recente decizii luate la nivel național și local, astfel încât activitatea de învățământ la distanță, prin platforme electronice (online) să fie însoțită de o prezență în societate. Sunt disponibil prin prezența fizică la UTCB, prin intermediul telefonului, a emailului și a mijloacelor de comunicare online (videoconferințe) tuturor membrilor comunității academice UTCB. Este firesc să existe o îngrijorare față de noile confruntări pe care le trăim. Am însă convingerea că atitudinea optimistă, speranța și încrederea vor contribui la calm și la conlucrare în comunitatea noastră și în societate.

Regulile comunicate de autoritățile competente  prevalează asupra oricăror alte date ce sunt vehiculate în această perioadă. Comunicatele de presă ale Guvernului României și ale Direcțiilor de Sănătate Publică reprezintă surse de informare corectă pentru noi.

Sunt convins că prin comunicare permanentă și prin menținerea unei situații de calm și responsabilitate vom trece peste aceste zile dificile pentru noi și pentru întreaga populație a României. 

Cu încredere,
Radu Văcăreanu
Rector UTCB

 
Skip to content