Mobilitate Sinaia pentru studenții UTCB în perioada 11-17 septembrie

31 iulie 2023

O nouă oportunitate pentru studenții UTCB – Mobilitate la Sinaia, în perioada 11-17 septembrie, cu scopul contribuirii  la restaurarea clădirilor istorice de pe Domeniul Regal Peleș și participării la activități EU-CONEXUS

Această a doua mobilitate la Sinaia vine în continuarea Protocolului de Parteneriat între UTCB și Asociația  pentru Patrimoniul Regal Peleș (APRP), în urma căruia beneficiază atât proiectele de restaurare a clădirilor istorice de pe Domeniul Regal Sinaia, cât și studenții universității, ca viitori specialiști în această nișă a profesiei. Acest protocol reprezintă cadrul în care cei doi parteneri desfășoară activități, precum – programe de practică, evenimente științifice, demersuri de cercetare, schimburi de experiență naționale și internaționale.

Universitatea noastră s-a alăturat, prin semnarea acestui protocol în anul 2022, instituțiilor academice care sprijină deja APRP –  Universitatea de Știinte Agronomice și Medicină Veterinară din București (USAMV Bucuresti), Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu din București (UAUIM), Universitatea Națională de Muzică București (UNMB) și Universitatea Transilvania din Brașov.

În perioada 11-17 septembrie, aproximativ 20 de studenți vor lua parte la activități practice privind restaurarea clădirilor istorice de pe Domeniul Regal Peleș, sub îndrumarea profesorilor coordonatori UTCB și a echipei care a început deja lucrările de reabilitare a Vilei Șipot, Casa Arhitecților și a Complexului Vulpărie, coordonată de APRP.

De asemenea, studenții vor participa la activități menite să îi formeze pentru rolul de Ambasador local al Alianței Europene de Universități din care facem parte, respectiv EU-CONEXUS. În acest sens, vor fi organizate sesiuni de comunicare, teamwork, time management, protocol și etichetă.

Studenții selectați pentru această experiență vor contribui astfel la diseminarea oportunităților europene EU-CONEXUS, vor participa la activitățile organizate la nivel local, și nu numai, în acest sens și vor reprezenta vocea studenților UTCB în această Alianță.

Îi încurajăm așadar pe toți studenții interesați să aplice până la data de 28 august (inclusiv), prin completarea acestui Formular și transmiterea CV-ului și a Scrisorii de motivație la adresa lavinia.turcu@utcb.ro.

Mai multe informații despre această colaborare pot fi găsite aici.

Skip to content