nZEB Expo, cel mai mare eveniment dedicat construcțiilor eficiente energetic, în premieră la București

11 iunie 2024

nZEB Expo, cel mai mare eveniment local din domeniul construcțiilor eficiente energetic, va avea loc în premieră la București, între 14-16 iunie 2024, la Romexpo, Pavilion B2. Evenimentul are ca obiectiv informarea publicului asupra principiilor nZEB și de casă pasivă, oferind într-un singur loc și într-un mod accesibil toate informațiile necesare pentru a construi corect și sustenabil. Intrarea publicului la nZEB Expo este gratuită, cu înscriere în prealabil pe website.

Universitatea Tehnică de Construcții București (UTCB) este partener instituțional al evenimentului și va fi prezentă atât prin speakeri, cât și printr-un stand amplasat în zona expo. Specialiștii UTCB vor susține prezentări și discuții pe teme de actualitate din domeniul construcțiilor eficiente energetic, aducând în prim-plan ultimele cercetări și inovații din acest sector. Standul universității va oferi vizitatorilor ocazia de a interacționa direct cu cadre didactice și studenți, de a afla mai multe despre programele de studiu oferite și de a vedea proiecte și modele realizate de către aceștia.

nZEB Expo are ca scop schimbarea fundamentală a modului în care se construiește în România, fiind un eveniment de referință în domeniul construcțiilor eficiente energetic, punând la dispoziția publicului know-how integrat despre standardele nZEB și de casă pasivă. Inspirat de marile evenimente europene din domeniu, expoziția își propune să devină principalul eveniment de profil din Europa de Est și Sud – Est, accelerând tranziția către construcții eficiente și independente energetic.

Evenimentul va avea anul acesta două ediții, respectiv la București, între 14-16 iunie și în Cluj-Napoca, în perioada 1-3 noiembrie. Expoziția se adresează celor care doresc să construiască sau să își renoveze locuința la standardele actuale de eficiență energetică, conceptul și desfășurarea evenimentului având rolul de a-i ghida în tot procesul.

Astfel, vizitatorii vor avea acces la oameni cheie din industrie, precum arhitecți, ingineri, meșteri, auditori energetici, dezvoltatori imobiliari, constructori, producători de materiale de construcții și alți profesioniști specializați în sustenabilitate și eficiență energetică.

nZEB Expo este un pas important în direcția construcțiilor sustenabile în România, puțin dezvoltată la momentul actual. Ne dorim ca acest eveniment să devină un punct de referință regional pentru toți cei interesați de eficiența energetică și de construcțiile viitorului. Misiunea noastră este să educăm publicul asupra principiilor nZEB și de casă pasivă, oferindu-le informațiile necesare pentru a construi corect și sustenabil, respectiv să-i ghidăm prin tot procesul realizării unei construcții eficiente energetic. Pe termen lung, ne propunem să avem un rol semnificativ în accelerarea tranziției către clădiri nZEB și pasive, aducând împreună toți factorii relevanți din industrie și promovând cele mai noi tehnologii și materiale din domeniul construcțiilor sustenabile”, a declarat Marius Șoflete, inginer proiectant de case pasive și co-organizator nZEB Expo.

nZEB Expo, în premieră la București – peste 15.000 persoane așteptate

Pentru prima dată în Capitală, nZEB Expo va avea loc în perioada 14-16 iunie 2024, la Romexpo, Pavilion B2, unde sunt așteptați peste 15.000 de specialiști și persoane interesate de construcții eficiente energetic. Evenimentul se va desfășura pe 3 scene, vor fi prezenți peste 150 de expozanți și 50 de speakeri, ce vor oferi peste 20 de ore de know-how în domeniu și 27 de workshop-uri.

nZEB Expo integrează o diversitate de activități și oportunități, atât pentru expozanți și parteneri, cât și pentru beneficiari, precum:

Pe de altă parte, în business lounge, zona dedicată de networking, expozanții și partenerii pot iniția relații de business, iar pentru o experiență completă evenimentul include și o zonă de relaxare, pentru odihnă, mâncare și răcoritoare.

Tradiția evenimentului nZEB Expo

Conceptul evenimentului a pornit în urmă cu doi ani, la Cluj – Napoca, și s-a desfășurat sub denumirile de Săptămâna nZEB ‘22 și nZEB goes Passive ’23, evoluând semnificativ de la un an la altul grație feedback-ului pozitiv obținut atât din partea partenerilor și expozanților, cât și din partea publicului vizitator.

Edițiile precedente au atras un număr record de participanți: 10.500 de persoane au vizitat expoziția, interacționând cu cei 150 de expozanți și beneficiind de cunoștințe din partea a 70 de speakeri. De asemenea, au avut loc peste 40 de de workshop-uri tematice,însumând peste 48 de ore de know-how oferit participanților.

Partenerii evenimentului sunt E.ON Energie România și Banca Transilvania (parteneri principali), Daikin (partener Networking Area), QFort, Rehau Window Solutions, Knauf Insulation, Aido Construct, Qualmont, Unikat Grup, Kroll Plus, Termototal, Romstal, Holchim, Linda Ecotil, ATX-HVAC, CASArbor, Herce Group Vicacity, Pirnar, IBB Holding, Hubix, STC Partners.

Participarea la nZEB Expo București (14-16 iunie) este GRATUITĂ, cu înscriere în prealabil la https://nzebexpo.ro/bucuresti/ .

Despre nZEB Expo

nZEB Expo este un eveniment de referință în domeniul construcțiilor eficiente energetic care pune la dispoziția publicului know-how integrat despre standardul nZEB și casă pasivă.

Evenimentul oferă un spațiu dedicat de networking între toți actorii implicați în domeniul construcțiilor – arhitecți, ingineri, meșteri, auditori energetici, dezvoltatori imobiliari, constructori, producători de materiale de construcții și clienții finali. nZEB Expo este un parteneriat între Soflete.ro, The Concept Real Estate Advisers și Mihai Cima, co-fondator Universum Events. Soflete.ro – primul și cel mai relevant creator de conținut dedicat construcțiilor din România, cu o comunitate de 150.000 de urmăritori pe canalele online de comunicare și unul dintre principalii promotori ai construcțiilor nZEB și în standard de casă pasivă din țara noastră. The Concept Real Estate Advisers – companie specializată în domeniul vânzărilor și marketingului dedicat construcțiilor și dezvoltărilor imobiliare, care va aduce, atât la București cât și la Cluj, marii dezvoltatori și jucători din piața construcțiilor. Mihai Cima, co-fondator Universum Events – organizatorul unor evenimente de top în industrie (precum Imobiliarium, GoTech World sau Bucharest Technology Week, care adună anual zeci de mii de participanți) va coordona organizarea ambelor ediții nZEB Expo de anul acesta.

Skip to content