Prof. univ. dr. ing. Dan Paul GEORGESCU

Date de contact

Tel.: +40 21 242.12.08

E-mail: dan.georgescu@utcb.ro

Curriculum Vitae

Vezi CV

Dan Paul Georgescu este profesor universitar la Departamentul de Construcții din Beton Armat al Universității Tehnice de Construcții București (UTCB), conducator de doctorat, membru in Biroul de conducere al Departamentului, sef Laborator al Departamentului Constructii din beton armat si director al Centrului de cercetare pentru structuri din beton armat.

În perioada 2001-2008 a fost director stiintific si presedintele Consiliului stiintific la INCERC, avand un rol important in coordonarea stiintifica a activitatii de cercetare a Institutului, coordonand numeroase activitati de cercetare stiintifica la nivel national.

Specializat in domeniile cercetarii teoretice si experimentale betonului armat, durabilitatii betonului, precum si ale diagnosticarii si evaluarii elementelor si structurilor din beton armat, Dan Paul Georgescu a participat la elaborarea a peste 150 lucrari de cercetare si determinari experimentale, fiind director sau sef de proiect la mai mult de 15 programe nationale si 2 internationale. Este de asemenea autor principal a patru carti si a peste 65 de articole stiintifice, elaborator de cursuri si ghiduri. Este coautor al unor concepte originale in domeniul durabilitatii betonului armat recunoscute pe plan international (clase de durabilitate ale betonului), elaborator a 12 normative si ghiduri nationale si internationale (R.Moldova) in domeniul betonului armat.

Dan Paul Georgescu este membru in mai multe comisii si organizatii nationale si internationale: presedintele filialei AICR Bucuresti; membru in Colegiu de redactie al Revistei romane de materiale, presedinte al Comisiei nr. 321 ASRO: „Beton si prefabricate din beton”, membru in Comisia ASRO Eurocoduri, coresponsabil national pentru Eurocodul 2, membru in Comitetele europene CEN/TC 250/SC 2 WG 1/Coordination and Editorial Panel, CEN/TC 104/SC 1 WG 1/Exposure Resistance Classes (RC), CEN/TC 250/SC 2 WG 2/Design of fastenings for use in concrete, presedinte al delegatiei Romaniei la fib (Federatia Internationala de beton).

Linkuri

Google Scholar Research Gate Researcher Id

Teme de cercetare 2023 – 2024

 
Skip to content