Prof. univ. dr. ing. Ilinca NĂSTASE

Date de contact

Tel. (cabinet): + 40 21 242.12.08 int. 221

E-mail: ilinca.nastase@utcb.ro

Curriculum Vitae

Vezi CV

Ilinca Nastase este profesor la Facultatea de Inginerie a Instalatiilor, Universitatea Tehnică de Construcții din București, Centrul de cercetare CAMBI şi este directorul Şcolii Doctorale a Universității Tehnice de Construcții din București. Este de asemenea, coordonatorul Centrului de Cercetare Avansată pentru Calitatea Ambientală de la Facultatea de Inginerie a Instalatiilor. CAMBI reunește atât personalul UTCB cât și colaboratorii din afara Universității. Membrii săi sunt profesori, lectori, cercetători, asistenți universitari, doctoranzi și studenți absolvenți dezvoltând direcţii legate de calitatea mediului și fenomenele de transfer termic în fizica clădirilor. Una dintre cele mai reprezentative direcții ale centrului este legată de dezvoltarea manechinelor termice avansate pentru construcții și aplicații auto.

Interesele sale de cercetare sunt legate de calitatea mediului înconjurător și de confortul termic în special, mecanica fluidelor experimentale, metodele optice, PIV, DIC, LDV, vizualizarea fluxului.

Este membru al comitetelor editoriale ale unor reviste precum International Journal of Ventilation, INCAS Bulletin, Mathematical Modelling in Civil Engineering și referent pentru o serie de reviste de prestigiu, cum ar fi: Renewable Energy Reviews, Energy, Applied Thermal Engineering, Energy and Buildings, Building and Environment, Physics of Fluids, etc. Este membră a Consiliului științific al Institutului Național de Cercetare Aerospațială, Elie Carafoli – INCAS.

Linkuri

Google Scholar    Research Gate    Researcher Id

Teme de cercetare doctorală

Teme de cercetare doctorală 2023-2024

Skip to content