Prof. univ. dr. ing. Radu GOGU

Date de contact

E-mail: radu.gogu@utcb.ro

Curriculum Vitae

Vezi CV

Constantin Radu Gogu a absolvit Facultatea de Hidrotehnică din cadrul Universității Tehnice de Construcții București (UTCB) în anul 1990 în domeniul Construcții Hidrotehnice. Radu Gogu este Doctor în Stiințe Aplicate în 2001 al Universității din Liege cu teza ’’Advances in groundwater protection strategy using vulnerability mapping and hydrogeological GIS databases’’ și a obținut atestatul de abilitare și calitatea de conducător de doctorat în inginerie civila în anul 2013 în cadrul Universității Politehnica din Timișoara cu teza de abilitare ’’Cercetări științifice în ingineria apelor subterane’’.

Radu Gogu are peste 20 ani de experiență în evaluarea vulnerabilității apelor subterane, modelare hidrogeologică, dezvoltare de baze de date spațiale și modelare matematică aplicată în hidrogeologie, hazarde naturale sau antropice precum și analiza riscului. Această experiență a fost dobândită în urma diferitor proiecte internaționale dezvoltate în Elveția, Belgia, Spania, Grecia și Romania.

Constantin Radu Gogu este co-autorul a peste 40 de studii de cercetare și a aproximativ 40 de publicații incluzând articole originale în reviste științifice cum ar fi: Environmental Geology, Hydrogeology Journal (Springer), Cartographica (University of Victoria, Canada), Computers & Geosciences (Elsevier), Journal of Environmental management (Elsevier), Remote Sensing of Environment (Elsevier), Groundwater (Blackwell) și altele. A fost recenzor științific pentru Hydrogeology Journal (Springer), Groundwater (Blackwell), Journal of Environmental Management, Journal of Hydrogeology, Water Resources Management, Advances in Water Resources (Elsevier) și Groundwater (Blackwell). În prezent coordonează „Centrul de Cercetare Ingineria Apelor Subterane” (www.ccias.utcb.ro) și 6 proiecte de cercetare având domenii diferite cum ar fi:

Linkuri

Google Scholar    Research Gate    Researcher Id

Teme de cercetare doctorală