Prof. univ. dr. ing. Radu GOGU

Date de contact

E-mail: radu.gogu@utcb.ro

Curriculum Vitae

Vezi CV

Descriere activități și servicii

Experiență vastă în următoarele domenii: Modelare hidraulică și a inundațiilor pentru diferite bazine hidrografice, Modelarea apelor subterane, Vulnerabilitatea apelor subterane, Baze de date geoștiințe, Instrumente științifice pentru date hidrogeologice, Interpretarea datelor de teledetecție satelitară în modelarea hidrogeologică.

Expertiză

Peste 30 de ani de experiență profesională ca și Consultant Senior, Cercetător Senior, în diverse echipe de proiecte în România (1990 – 1997; 2009 – prezent), Spania (2005 – 2009), Elveția (2000 – 2005), Belgia (1997). – 2000). Atât în calitate de consultant senior, cât și de cercetător senior, a coordonat proiecte și echipe de experți într-un mediu internațional.

Descriere activități de cercetare

Radu Constantin Gogu, profesor universitar, este specializat în Ingineria resurselor de apă cu experiență internațională realizată în diferite țări: Elveția, Belgia, Spania, Grecia și România. Are un doctorat în Științe Aplicate la Universitatea din Liege (Belgia) și a lucrat ca cercetător principal la Universitatea Politehnică Federală din Zurich (ETH, Zurich) și Universitatea Politehnică din Catalonia (Barcelona, Spania). A primit un Grant de Excelență în Cercetare „Ramon y Cajal” de la Ministerul Cercetării Spaniol.

În prezent, el este vicepreședinte al Grupului de specialiști în managementul apelor subterane-Asociația Internațională a Apei (IWA) și domeniul său de expertiză include apa urbană, resursele de apă subterană, protecția mediului, pericolele naturale și evaluarea riscurilor. Accentul său actual este pe studiile apelor subterane urbane.

Radu Gogu este angajat în proiectele mai multor orașe, ca membru al mai multor inițiative și proiecte internaționale în gestionarea hazardelor naturale și schimbărilor climatice. Expert în resurse de apă cu experiență în apele de suprafață, risc de inundații, ape subterane, analiză geospațială, protecția mediului, pericole naturale și evaluarea riscurilor. Radu Gogu a inițiat și dezvoltat modelul hidrogeologic urban al orașului București, care este utilizat în prezent ca suport al implementării sistemelor de drenaj durabil.

Printre realizările sale pot fi menționate proiectarea bazei de date a apelor subterane și a hărților hidrogeologice prototip ale Regiunii Valone (Belgia), proiectarea și dezvoltarea primului concept de baze de date geospațiale pentru vulcani activi (ETHZ), proiectarea și dezvoltarea bazei de date spațiale hidrogeologice Barcelona, instrumente software dezvoltare pentru calitatea apei, analiză geologică 3D.

Linkuri

Google Scholar    Research Gate    Researcher Id

Teme de cercetare doctorală 2024 – 2025

Skip to content