Recomandări pentru prevenirea infectării cu COVID-19

28 februarie 2020

Autoritățile competente solicită persoanelor care au fost în ultimele 14 zile în zone cu risc de infecție cu Coronavirus (COVID-19) sau au intrat în contact cu persoane testate pozitiv cu acest virus să rămână în autoizolare voluntară la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile și să evite contactul cu alte persoane. Dacă în acest interval apar simptome ca febră, cefalee și tuse seacă, persoana este obligată să apeleze serviciul de urgență 112 și să informeze asupra situației.

De asemenea, se recomandă tuturor persoanelor care prezintă simptome de gripă să rămână în autoizolare voluntară la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile.

Activitățile didactice vor continua potrivit Structurii anului universitar până la declararea altor recomandări din partea ministerelor competente: Ministerul Sănătății, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Afacerilor Externe și Ministrul Educației și Cercetării.

Institutul Național de Sănătate Publică din subordinea Ministerului Sănătății pune la dispoziția persoanelor interesate linia TELVERDE (0800800358) destinată celor care doresc informații legate de prevenirea infectării cu virusul COVID-19 (Coronavirus). Apelarea numărului unic de urgență 112 este doar pentru situații de urgență, iar pentru solicitarea de informații cetățenii sunt rugați să apeleze linia TELVERDE.

Informațiile publice despre evoluția situației sunt disponibile la adresele Ministerului Afacerilor Externe și Ministerului Sănătății.

Alte surse de informare sunt disponibile la adresele:

 
Skip to content