Ș.l. univ. dr. ing. Ştefan Răzvan POPESCU

Date de contact

Tel.: 021 252.42.80 / 146

E-mail: razvan.popescu@utcb.ro

Curriculum Vitae

Vezi CV

Descriere activități și servicii

Este absolvent al ciclului de licenta la specializare „Instalatii pentru Constructii” (1996-2001) si a studiilor aprofundate la specializarea „Instalatii Termice” (2001-2002), in cadrul Facultatii de Instalatii.  

Este Auditor Energetic pentru Cladiri gradul I din 2014 avand in portofoliu studii privind posibilitatea utilizarii unor sisteme alternative de eficienta ridicata  pentru diverse tipuri de imobile din domeniul tertiar si de locuit.  

Din 2004 a colaborat la realizare proiectelor pentru instalatii HVAC pentru diverse tipuri de cladiri, fiind Verificator de proiecte pentru domeniul It-Instalatii Termice Nivelul 1, din 2022. 

Domenii de expertiza: instalatii HVAC, surse regenerabile de energie, eficienta energetica. 

Descriere activități de cercetare

A realizat doctoratul in cotutela intre „Université de La Rochelle, Franta” si „Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti” si a obținut titlul de doctor în domeniul „Genie Civil (Inginerie Civila)” in anul 2008. Tilul tezei de doctorat a fost: ” Utilizarea filtrelor cu carbune activ pentru epurarea aerului de ventilare „.

Proiecte de cercetare la care am fost colaborator sau coordonator:

A urmat stagiu postdoctoral la „Université de La Rochelle, Franta” in cadrul programului „REGENAIR” in anul 2009.  

A fost sef de proiect si colaborator in Competitia Interna a Universitatii Tehnice de Constructii Bucuresti in anul 2021 si colaborator in echipa in anul 2022. 

În prezent este lector universitar la Departamentul de Sisteme Termo-hidraulice si Protectia Atmosferei din cadrul Facultății de Inginerie a Instanțiilor.    

Domenii de cercetare: eficiență energetică, NZEB, surse regenerabile de energie, transfer de caldura si masa, simulare numerica dinamica.

Linkuri cercetare

Google Scholar Research Gate Researcher Id

Skip to content