Studenta Antonia Dinu ne-a reprezentat în cadrul Congresului dedicat Studenților Francofoni din Québec, Canada

3 noiembrie 2023

În perioada 30-31 octombrie 2023 a avut loc Congresul dedicat studenților francofoni – 2ème Congrès de la Jeunesse Estudiantine Francophone, în Quebec, Canada! Evenimentul a reunit peste 53 de studenți din diverse cluburi francofone din întreaga lume cu scopul promovării francofoniei. Studenta noastră din cadrul Facultății de Inginerie în Limbi Străine, master Master Traducere si Interpretare – Antonia Dinu – a reprezentat atât UTCB, cât și Clubul Francofon ASCB – Asociația Studenților la Construcții din București.

În cadrul evenimentului, fiecare club francofon a propus idei de proiecte care ar putea fi implementate la nivel național și care să susțină unul dintre Obiectivele de Dezvoltare Durabilă (SDGs) ale Organizației Națiunilor Unite.

Clubul Francofon din cadrul ASCB a fost înființat ca urmare a inițiativei AUF – Agence universitaire de la Francophonie de a forma cât mai multe cluburi de studenți, iar în calitate de președinte al Clubului, Antonia Dinu a fost delegată să îl reprezinte. Ideea de proiect a clubului are ca temă centrală cauza educației în rândul persoanelor marginalizate. Proiectul are la bază dezvoltarea unui orfelinat, oferirea de rechizite școlare copiilor din medii defavorizate și promovarea francofoniei prin scurte lecții de franceză. Recunoștința și susținerea pentru acest proiect au venit din partea instituției University of Liège, care le va deschide studenților noștri drumul spre colaborări în proiecte educaționale.

“Sunt mândră că am putut să fiu acolo pentru a continua clădirea viitorului în lumea francofoniei! A fost o experiență care mi-a demonstrat că trăim într-o țară puternică, iar oamenii de aici se remarcă prin muncă și pasiune. Au fost două zile pline de emoție și de bucurii, presărate de ateliere de dezvoltare și de conștientizare a problemelor mondiale, precum încălzirea globală și dezvoltarea durabilă. Mulțumesc ASCB, UTCB și AUF pentru oportunitate și sper ca un număr cât mai mare de studenți să se alăture clubului nostru. Doar împreună putem să construim schimbarea pe care ne-o dorim în lume!”– susține Antonia.

Skip to content