Universitatea noastră a fost gazda UTCB Summer University în perioada 11-13 iulie

18 iulie 2023

În perioada 11-13 iulie am găzduit un eveniment dedicat elevilor din clasele a XI-a și a XII-a din toată țara – UTCB Summer University!

Evenimentul le-a oferit elevilor șansa de a experimenta viața de student la UTCB și de a afla informații valoroase despre ceea ce înseamnă o carieră într-un sector românesc prioritar pentru următorii 10 ani, respectiv sectorul construcțiilor.

Prin schimbul de informații dintre elevi și reprezentanții universității, cât și a Asociației Studenților la Construcții – ASCB, ne dorim ca elevii să aibă la dispoziție toate informațiile necesare pentru a lua cea mai bună decizie pentru viitorul lor. Totodată, proiectul își propune să contribuie la reducerea abandonului universitar cauzat, de cele mai multe ori, de lipsa orientării corespunzătoare în carieră.

Cum au arătat cele trei zile pe care elevii le-au petrecut cu noi? Sesiunile de informare au conținut prezentări despre:

Totodată, Asociația Studenților la Construcții a organizat pentru elevi jocuri de cunoaștere, vizite pe șantiere și seri de socializare în Campusul Tei.

UTCB Summer University reprezintă doar unul dintre demersurile întreprinse constant de universitatea noastră în încercarea de a răspunde nevoii crescânde de specialiști. Frumusețea acestei meserii, oportunitățile extraordinare pe care le oferă, cât și nevoia acută de ingineri constructori pe piață, ne ambiționează și ne încurajează să clădim o educație orientată către inovație și către digitalizarea sectorului de construcții.

 
Skip to content