UTCB a marcat Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități

5 decembrie 2023

Universitatea noastră a marcat Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități, o ocazie care subliniază importanța incluziunii, diversității și egalității de șanse pentru toți. Această zi, sărbătorită la nivel mondial în data de 3 decembrie, promovează o societate în care persoanele cu dizabilități prosperă, contribuie și sunt recunoscute pentru abilitățile lor unice.

UTCB recunoaște importanța conștientizării provocărilor cu care se confruntă persoanele cu dizabilități și importanța creării unui mediu incluziv. Prin proiectul Sports Handicap Inclusive Experience, universitatea noastră a organizat un eveniment în colaborare cu Asociația Ridică-te și Umblă cu scopul de a promova o cultură a înțelegerii și a acceptării.

Asociația își propune să ofere resurse, servicii și sprijin pentru a facilita integrarea și participarea activă a persoanelor cu dizabilități în comunitate. În cadrul proiectului lor „Profesor pentru o zi”, persoane cu deficiențe de vedere și mobilitate ne-au onorat cu prezența lor la UTCB, în cadrul Facultății de Inginerie Mecanică și Robotică în Construcții.

Invitații au împărtășit informații valoroase despre experiențele, nevoile și triumfurile lor personale. Pentru unii dintre ei, acest eveniment a reprezentat prima ocazie de a vizita o universitate și de a se adresa studenților într-un amfiteatru.

Cei aproximativ 50 de studenți au participat alături de reprezentanți ai Centrului de Consiliere și Orientare în Carieră, studenții fiind astfel încurajați să folosească resursele centrului pentru sprijin și îndrumare pe tot parcursul vieții lor în campus. La finalul evenimentului, au fost discutate posibilități de colaborare cu asociația, prin activități de voluntariat.

Ne dorim ca marcarea acestei zile să transmită un mesaj puternic despre importanța incluziunii și a diversității în educație și nu numai. Sărbătorind realizările acestor persoane, recunoscând provocările și promovând conștientizarea continuă, UTCB își reafirmă angajamentul de a crea un mediu în care putem prospera, indiferent de abilitățile sau dizabilitățile avute.

Skip to content