UTCB celebrează o nouă generație de absolvenți

13 iulie 2023

De peste 205 ani, misiunea fundamentală asumată de către Universitatea Tehnică de Construcții București este aceea de a fi un centru național de formare a noilor generații de specialiști și de cercetare științifică performantă în domeniul construcțiilor.

Având viziunea de a promova excelența în educație și cercetare, învățământul superior de construcții a contribuit în mod determinant la dezvoltarea României moderne, prin formarea unui corp profesional bine pregătit ce a avut realizări de prestigiu, printre care amintim – dezvoltarea rețelei naționale de drumuri, poduri și căi ferate, dezvoltarea industriei energetice prin realizarea de baraje, dezvoltarea urbanistică rapidă a României din a doua jumătate a secolului trecut și dezvoltarea industrială polivalentă prin realizarea de structuri și instalații de mare complexitate.

Ferm convinși că împreună putem construi viitorul pe care ni-l dorim, universitatea noastră întreprinde demersuri permanente pentru a sprijini viitorii specialiști în ingineria de construcții, oferindu-le acces la universități europene importante din cadrul Consorțiului European de Universități din care facem parte, EU-CONEXUS, cât și șansa de a intra în contact direct cu companii importante din industrie.

Frumusețea acestei meserii, oportunitățile extraordinare pe care le oferă, cât și nevoia acută de ingineri constructori pe piață, ne ambiționează și ne încurajează să clădim o educație orientată către inovație și către digitalizarea sectorului de construcții din România. Ne continuăm astfel misiunea de a forma generațiile următoare și ne concentrăm acțiunile în dezvoltarea de parteneriate care să consolideze importanța resursei umane în piața construcțiilor.

Astfel, avem deosebita plăcere de a vă invita să luați parte la celebrarea unei noi generații de ingineri UTCB, respectiv la Festivitatea de Absolvire a Promoției 2023 – 14 iulie (ora 10:00), Stadionul Ghencea din București și live pe pagina de Facebook a UTCB.

Skip to content