Vizita Excelenței Sale Domnul Pham Minh Chinh, Prim-Ministrul Vietnamului, la UTCB

18 ianuarie 2024

Universitatea Tehnică de Construcții București va găzdui o serie de evenimente duminică, 21 ianuarie, cu ocazia vizitei Excelenței Sale Domnul Pham Minh Chinh, Prim-Ministrul Vietnamului, absolvent proeminent al Facultății de Construcții Civile, Industriale și Agricole, Promoția 1984.

Pentru a marca această ocazie, Universitatea Tehnică de Construcții București va organiza următoarele evenimente la sediul Facultății de Construcții Civile, Industriale și Agricole, Amfiteatrul I-2, începând cu ora 15:00 – Ședința festivă în onoarea Excelenței Sale Domnul Pham Minh Chinh, Prim-Ministrul Vietnamului; Workshop pentru reprezentanții Alianței Române a Universităților de Știință și Tehnologie (ARUST) și ai Grupului G7, alianță formată din 7 universități tehnice de top din Vietnam; Semnarea Memorandumului de Înțelegere dintre Universitatea Tehnică de Construcții București și Hanoi University of Civil Engineering, University of Transportation and Communication, Thuyloi University, Hanoi University of Mining and Geology, Hochiminh Open University, cu scopul promovării cooperării științifice internaționale în domeniul educației, formării și cercetării academice.

În cadrul evenimentului vor participa atât oficiali ai instituțiilor de învățământ superior din România și Vietnam, cât și reprezentanți ai comunității academice și studențești din cadrul Universității Tehnice de Construcții București.

“Suntem ferm convinși că această vizită și semnarea Memorandumului de Înțelegere dintre universitatea noastră și universitățile tehnice de top din Vietnam vor contribui în mod semnificativ la dezvoltarea de proiecte educaționale și de cercetare comune, consolidând așadar misiunea fundamentală a universității de a fi un centru național de formare a noilor generații de specialiști și de cercetare științifică performantă în domeniul construcțiilor”, Prof. Univ. Dr. Ing. Radu Sorin Văcăreanu, Rector UTCB.

Skip to content