Conf. univ. dr. Roxana Constanța ENACHE

Date de contact

Tel.: +4021 2427124

E-mail: roxana.enache@utcb.ro

Curriculum Vitae

Vezi CV

Descriere activități și servicii

Absolventă a Facultății de Facultății de Sociologie, Psihologie şi Pedagogie a Universității din Bucureşti (1996), cu lucrarea de doctorat în domeniul politicilor educaționale. A dobândit experiență și în consiliere în carieră (formare și certificare Global Career Development Facilitator). Este în conducerea a două asociații naționale, formator pentru diferite categorii de profesioniști din domeniul educational (cadre didactice din învățământul preuniversitar, cadre de îndrumare, conducere și control din învățământul preuniversitar), manager și membru în proiecte naționale și internaționale în domeniul educației, formării inițiale și continue a cadrelor didactice. A scris numeroase studii și articole, cursuri academice și ghiduri pentru studenți și practicieni în domeniul educației și formării profesionale. 

Domenii de expertiză: pedagogie, managementul curriculum-ului, management educațional, dezvoltare personală și profesională a profesioniștilor din educație, managementul proiectelor.  

Descriere activități de cercetare

A obținut titlul de Doctor în Științele Educației la Universitatea București (2004), din 2017 este vicepreședinte a Asociația Academia Pedagogilor.  

În prezent este conferențiar universitar în cadrul Departamentului pentru Pregătirea Personalului Didactic și presedinte a Asociației Profesionale Cognita. Are numeroase participări la conferințe naționale și internaționale în domeniul științe ale educației, cu o susţinută activitate de cercetare și publicistică (40 cărți de autor și coautor și peste 150 articole, manager a 10 proiecte naționale și internaționale, membru în peste 20 de proiecte naționale și internaționale) . 

Domenii de cercetare: educație, curriculum, formare continuă, managementul organizațiilor școlare, managementul proiectelor, managementul clasei de elevi. 

Linkuri

Google Scholar Research Gate Researcher Id

Skip to content