Concursul școlar internațional- finala națională

UTCB \ EU-CONEXUS \ Noutăți și evenimente \ Concursul școlar internațional- finala națională

Finala națională concurs școlar internațional THINK SMART, CREATE GREEN

Miercuri, 14 aprilie, a avut loc etapa națională finală de jurizare a Concursului Școlar Internațional THINK SMART, CREATE GREEN, organizat de către EU-CONEXUS și Universitatea Tehnică de Construcții București la nivelul României.

Concursul internațional a fost dedicat elevilor care vor să devină creatorii viitorului în care cu toții ne dorim să trăim. Lucrările au constat în prezentarea ideilor și aspirațiilor în legătură cu viitorul orașului costier pe care fiecare echipa l-au ales, sub formă de poster sau video. Pe plan național, elevi ai școlilor din București și Ilfov, aparținând a două categorii de vârstă (13-14 ani și 14-15 ani) s-au înscris în competiție și au trimis proiectele on-line.

Categoria 13-14 ani

Categoria 14-15 ani

Comisia de jurizare din partea Universitatății Tehnice de Construcții București a fost formată din

Comisia a acordat primele punctaje după criterii care analizează calitatea lucrării, respectarea regulilor stabilite, creativitatea și originalitatea, felul în care dezvoltarea durabilă a mediului a fost abordată în proiect, capacitatea de a prezenta proiectul în limba engleză (cursivitate și claritate).  Toate echipele au trecut în etapa următoare de prezentare a proiectelor în limba engleză în fața juriului timp de maxim 10 minute. Evenimentul a avut loc on-line, iar ultimele punctaje s-au dat în funcție de modul în care a avut loc prezentarea acestora.

Toate proiectelor din concurs au fost creative, elevii au depus un efort consistent pentru realizarea lor și s-au bucurat de procesul prin care au trecut. Punctajele au fost foarte apropiate, însă câștigătorii au fost:

Echipele câștigătoare, câte una pe fiecare categorie de vârstă, vor merge mai departe în etapa internațională, unde vor trebui să își prezinte proiectele către un juriu internațional EU-CONEXUS, format din câte un membru din fiecare țară parteneră EU-CONEXUS și alții.

Concursul se încheie cu premii numeroase: pe plan național elevii vor primi certificate de participare și cadouri sustenabile EU-CONEXUS iar pe plan internațional o excursie într-un oraș EU-CONEXUS sau la Bruxelles (Belgia), cu o vizită ghidată la Parlamentul European, în funcție de categoria de vârstă.

Ținem pumnii echipelor din România pentru a câștiga finala în etapa internațională!

Skip to content