Noua aplicație Erasmus+

UTCB \ EU-CONEXUS \ Noutăți și evenimente \ Noua aplicație Erasmus+

Împreună cu European Students Network și Fundația Universității Europene, Comisia Europeană a organizat un eveniment promoțional pentru a prezenta și lansa oficial noua aplicație Erasmus +, care a avut loc pe 28 Ianuarie.

Studenții, reprezentanții universităților și consilierii politici s-au adunat pentru a defini și promova beneficiile noilor servicii incluse în aplicație. Studenții programelor de Minor și membrii EU-CONEXUS au fost, de asemenea, interesați de eveniment, identificând modalitățile prin care noua aplicație Erasmus + va îmbunătăți procesul de mobilitate în cadrul consorțiului. Una dintre cele mai mari așteptări constă în simplificarea procedurilor administrative în mobilitatea studenților.

Ce va aduce nou aplicația Erasmus+?

ghidare pas cu pas prin călătoria de mobilitate – oferind informații relevante și servicii de mobilitate înainte, în timpul și după schimbul Erasmus+

sfaturi și povești cu și despre studenți pentru a sprijini studenții interesați de mobilități – împărtășind povești și experiențe semnificative ale altor studenți Erasmus +

oferte studențești, servicii și evenimente care promovează implicarea în activități interculturale și oameni din comunitățile locale – lărgind asftel comunitatea studenților europeni

Doi dintre studenții din cadrul programelor de Minor EU-CONEXUS au acceptat să-și împărtășească opiniile după ce au explorat aplicația, prezentând două perspective diferite, o împărtășire personală și o analiză pragmatică.

”În primul rând, îmbrățișez ideea de a aduna tot conținutul relevant despre mobilități într-un singur loc. Cred că această aplicație răspunde la nevoile studenților și că, în cele din urmă, ne va ajuta să accesăm informații ușor structurate, evitând procesul de mobilitate dificil al documentelor.

În al doilea rând, sunt încântată să citesc povești și sfaturi de mobilitate ale altor studenți care m-ar putea ajuta în următoarea mea călătorie Erasmus+. Am văzut că există multe evenimente și activități pregătite de European Student Network pentru studenții interesați să se implice în comunitatea Erasmus+. Sunt dispusă să particip la unele evenimente studențești pentru a întâlni oameni noi și a extinde rețeaua mea de prieteni internaționali. ” – Roxana Vasilief, UTCB – student anul II.

Din punct de vedere tehnic, un alt student UTCB din anul II, Radu-Cristian Gheorghe împărtășește scurta sa recenzie a aplicației:

„Noua aplicație Erasmus + este disponibilă pentru a fi descărcată în Apple și Google Store. Am observat că există o scurtă recenzie a aplicației în secțiunea „despre această aplicație”, permițând astfel utilizatorului să înțeleagă conținutul acesteia. Aplicația în sine ocupă aproximativ 38 MB spațiu de stocare pentru telefon, ceea ce reprezintă un plus pentru cei cu o memorie internă foarte redusă a telefonului.

Aplicația se deschide rapid când este accesată. Nu are nicio eroare atunci când utilizatorul dorește să deruleze în sus sau în jos. Pagina principală a acestei aplicații conține diverse articole legate de programul „Erasmus +”. Printre articolele pe care le găsim pe pagina principală există câteva opțiuni extra-curriculare, cum ar fi „Book Club”. Această activitate este organizată online, fiind destinată tuturor celor pasionați de cărți și care doresc să își exprime opiniile despre lecturile lor.

În partea de sus a ecranului se pot observa 5 iconite, prima fiind de ”log in”, a doua de “about”,”notifications”,”liked” (în care apar articolele apreciate de catre utilizator) și “share”. Un lucru pe care-l apreciez la secțiunea “about” este subsecțiunea ”General” și “login in account management” în care se regăsesc cele mai frecvente întrebari pe care și le pun utilizatorii și răspunsul administratorului la acestea. Aș putea spune că sunt mulțumit de conținutul acestei aplicații deoarece își atinge scopul, cel informativ. Aplicatia este foarte ușor de folosit.

Lucruri de îmbunătățit:

În momentul în care apesi butonul “ back” din telefon, nu vei ieși din aplicatie decât dacă apeși de două ori. În Google Play sunt foarte multe recenzii referitoare la partea de “log in”, acestea sugerând că, utilizatorii nu se pot loga sau înregistra iar unii au menționat că unele opțiuni nu sunt disponibile fără un cont.”

Sunteți mai curioși acum? Vă invităm să verificați noua aplicație Erasmus+ și să vă faceți experiența Erasmus+ mai ușor de realizat și mai plăcută!

 
Skip to content