Gala Premiilor de Excelenţă în Educaţie şi Cercetare la UTCB

13 ianuarie 2020

Miercuri, 15 ianuarie 2020, de la ora 16:00, la sediul său din Bd. Lacul Tei, nr.122-124, sector 2, Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti organizează cu sprijinul Federaţiei Patronatelor Societăţilor din Construcţii „Gala Premiilor de Excelenţă în Educaţie şi Cercetare la UTCB” pentru anul 2019.

Din partea Administraţiei Prezidenţiale a confirmat prezenţa la eveniment doamna Consilier Prezidenţial, dr. Ligia DECA, Departamentul Educaţie şi Cercetare. De asemenea, la Gală sunt aşteptate personalităţi care au avut şi au contribuţii remarcabile la promovarea şi dezvoltarea culturii, a învăţământului, promovarea învăţământului superior de construcţii şi dezvoltarea ingineriei civile în România, reprezentanţi ai mediului academic şi economic.

Pornind de la dimensiunea socială a învăţământului superior şi de la nevoia societăţii de a beneficia de servicii educaţionale şi de cercetare de calitate în domeniul construcţiilor pentru dezvoltarea sa sustenabilă, misiunea fundamentală asumată de Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti este aceea de a fi un centru naţional de formare a noilor generaţii de specialişti şi de cercetare ştiinţifică performantă în domeniile construcţiilor, protecţiei seismice a acestora, construcţiei căilor de comunicaţii, instalaţiilor, utilajelor de construcţii, măsurătorilor terestre, protecţiei mediului, ingineriei urbane. În viitorul apropiat UTCB va deveni un reper european de excelenţă în educaţie şi cercetare pentru construcţii sustenabile, reziliente şi inteligente în cadrul Universităţii Europene EU-CONEXUS.

Industria de construcţii este principalul beneficiar al proceselor educaţionale şi de cercetare ale UTCB şi de aceea legătura cu mediul de afaceri – acolo unde absolvenţii Universităţii îşi vor pune în aplicare cunoştinţele dobândite iar cercetarea îşi va arăta roadele – este extrem de importantă pentru pregătirea specialiştilor respectând cerinţele de inserţie pe piaţa muncii.

https://www.agerpres.ro/stiri/2020/01/19/comunicat-de-presa-universitatea-tehnica-de-constructii-bucuresti–434643

Ligia Deca Consilier Prezidențial – Departamentuluo Educație și Cercetare prezentă la Gala Premiilor de Excelenţă în Educaţie şi Cercetare organizată de Universitatea Tehnică de Construcții București (UTCB)
Skip to content