Universitatea noastră a fost prezentă la Noaptea Cercetătorilor 2023

23 octombrie 2023

Ne-am bucurat să participăm și în acest an la Noaptea Cercetătorilor, un eveniment organizat în majoritatea statelor Uniunii Europene, care are scopul de a face știința accesibilă tuturor, prin activități științifice ce combină educația cu divertismentul. De la prima ediție a Nopții Cercetătorilor Europeni în 2005, evenimentul a atras, la nivel european, peste 1.5 milioane vizitatori din Europa și nu numai.

Noaptea Cercetătorilor reunește anual cercetători și oameni de știință, oferind publicului șansa să înțeleagă mai bine impactul pe care munca cercetătorilor îl are asupra vieții noastre cotidiene.

În acest an, delegația UTCB a fost formată din:

Publicul larg a avut oportunitatea să afle mai multe despre oferta academică a universității noastre, Alianța de 9 Universități Europene din care facem parte – EU-CONEXUS, performanța UTCB la Seismic Design Competition din Statele Unite ale Americii, 2022 și de la Solar Decathlon Europe, Germania, 2022, cât și depsre proiecte de cercetare în derulare.

Toate informațiile despre ediția din acest an pot fi accesate pe site-ul oficial al evenimentului – Noaptea Cercetătorilor.

Skip to content