UTCB la primul Festival EU-CONEXUS organizat în Klaipeda

9 septembrie 2021

În perioada 24-26 august, UTCB a participat la primul Festival EU-CONEXUS care a avut loc la Universitatea Klaipėda. Aproape 100 de membri ai comunității EU-CONEXUS s-au reunit la Klaipėda: representanți ai universităților partenere, cercetători, studenți, grupuri de artă și sportivi. Grupul UTCB a fost reprezentat de 8 studenți de la Facultatea de Inginerie în Limbi Străine și 4 membri ai Departamentului EU-CONEXUS.

Începutul Festivalului din 24 august a fost marcat de ridicarea drapelului UE-CONEXUS în campusul KU. Cea mai importantă caracteristică a acestui Festival a fost că a fost prima întâlnire live a comunităților UE-CONEXUS. Grupul UTCB a fost întâmpinat și de un membru al Ambasadei României în Lituania, consulul Mihai Manolescu, care a aplaudat contribuția noastră la acest eveniment cultural.

” A face parte din comunitatea EU-CONEXUS este de departe cea mai frumoasă experiență pe care mi-a oferit-o viața de student. Oameni cu suflete calde, priveliști uimitoare, râsete și veselie; Am avut norocul să le admir pe toate printr-o ocazie unică, Festivalul de Cultură Klaipeda. Nu numai că mi-a îmbogățit perspectivele, dar mi-a oferit prieteni devotați și lecții de neuitat, de care cred cu tărie, că fiecare student are nevoie. Amintindu-mi de această șansă, pe care am avut-o, îmi lasă un zâmbet larg pe față și mă face să îmi doresc mai multe experiențe alături de această frumoasă familie numită EU-CONEXUS.” – Amalia Dumitru, studentă FILS.

Programul evenimentului a fost îmbogățit de cel de-al XXII-lea Forum Internațional universitar de Teatru organizat la Klaipėda, unde studenții UTCB și-au prezentat sceneta „O călătorie în timp”, recunoscători pentru interacțiunea cu publicul lituanian. De asemenea, studenții UTCB s-au bucurat de experiența lor și și-au construit amintiri cu sens ca parte a comunității EU-CONEXUS.

„EU-CONEXUS = inovare + cunoaștere + conexiuni. Aceasta este ecuația perfectă care poate descrie experiența mea din cadrul acestui festival. Pe lângă cunoștințele noi învățate, locurile noi văzute, cel mai valoros lucru a fost comunicarea cu diferite persoane din medii culturale diferite. De asemenea, am învățat să lucrez într-o echipă cu oameni noi, să-mi depășesc timiditatea, să înțeleg și să respect diferite obiceiuri, să depășesc bariera lingvistică și să-mi exersez engleza. Cred că aceste abilități dobândite sau îmbunătățite în cadrul acestui festival vor fi cu siguranță utile pentru viitorul meu atât pe plan personal cât și profesional.” Izabela Bucur, studentă FILS.

O seară de prezentare a tradițiilor și culturii lituaniene a fost organizată pentru oaspeții din alte țări: o mulțime de emoții bune au venit atunci când au învățat pașii de dans tradițional lituanian împreună cu ansamblul național de artă studențesc KU Vytinė.

În ultima zi a Festivalului, studenții au avut o oportunitate unică de a-și încerca abilitățile sportive într-o cursă inter-universitară Dragon Boat Race, care a fost câștigată de studenții de la Universitatea din Zadar. Ceremonia de închidere a fost o ocazie de a reflecta la importanța oportunității de a ne întâlni cu toții și de a experimenta atât de multe momente semnificative într-o perioadă atât de scurtă.

„Acest festival a fost un eveniment important în istoria Universității Europene pe care o creăm. În timpul reuniunilor live din ultimele trei zile, am consolidat în special legăturile acestei mari comunități”, spune dr. Rima Mickevičienė, șefa proiectului EU-CONEXUS din Klaipėda.

Skip to content