Conf. univ. dr. ing. Nicolae Ioan ALBOIU

Date de contact

Tel.: 021 242.12.08 / 270, 256

E-mail: nicolae.alboiu@utcb.ro

Curriculum Vitae

Vezi CV

Descriere activități și servicii

Nicolae-Ioan Alboiu a absolvit în anul 2000 Facultatea de Hidrotehnică din cadrul Universității Tehnice de Construcții București, secția Inginerie sanitară și protecția mediului, iar în anul 2001 a finalizat cursurile postuniversitare de studii aprofundate în domeniul Ingineriei protecției mediului.

Nicolae-Ioan Alboiu a activat de la începutul carierei sale atât în domenii precum hidraulică  (în special cu aplicații în ingineria civilă), dar și în domeniul protecției mediului, fiind implicat la elaborarea de studii și documentații tehnice specifice acestor domenii.

Experiența acumulată de-a lungul activității sale profesionale este relevată prin participarea la elaborarea de studii în domeniu, rapoarte de sinteză și analiză, studii de cercetare, proiectare, asistență tehnică și consultanță, în care a ocupat fie funcția de cercetător, membru în echipe, fie ca responsabil de temă de cercetare.

A colaborat cu o serie de firme și specialiști în vederea asigurării de consultanță și elaborarea de rapoarte de sinteză și documentații tehnice , rezultat a unor studii de cercetare.

La ora actuală, interesul său profesional se îndreaptă către: mecanica fluidelor, hidraulica sistemelor și instalațiilor pentru transportul fluidelor, modelarea fizică a fenomenelor hidraulice, hidraulică hiperbară.

Descriere activități de cercetare

În anul 2008, Nicolae-Ioan Alboiu a obținut titlul de doctor în domeniul Inginerie mecanică, cu teza de doctorat, având titlul: „Sisteme și tehnici de depoluare a stratelor acvifere”.

În prezent, Nicolae-Ioan Alboiu este conferențiar în cadrul Departamentului de Hidraulică, Edilitate și Protecția Mediului al Universității Tehnice de Construcții București. În prezent activitatea sa de cercetare se îndreaptă către: mecanica fluidelor, hidraulica sistemelor hidroedilitare, modelarea fizică a fenomenelor hidraulice, hidraulică hiperbară.

Este autor sau coautor a cinci cărți  de specialitate și a numeroase articole științifice publicate în reviste de specialitate, volumele unor conferințe, workshop-uri și simpozioane internaționale și naționale.

A participat în cadrul echipelor de realizare a unor proiecte de cercetare dintre care se menționează: Transportor umed autopropulsat în sprijinul forțelor navale (TASOS). Planul sectorial de cercetare-dezvoltare al Ministerului Apararii Nationale pentru anul 2020 (Contract 120/09.09.2020). Beneficiar Ministerul Apărării Naționale – Forțele Navale Române, Centrul 39 Scafandri Constanța; Modelarea matematică și testarea experimentală a proceselor gazodinamice aferente instalațiilor de preparare în flux continuu a amestecurilor de gaze binare și ternare utilizate în scufundarea profesională. Contract nr. A 3794/26.08.2015 Centrul de Scafandri Constanța, Forțele Navale Române. Planul sectorial de cercetare-dezvoltare al Ministerului Apărării Naționale pentru anul 2015 (nr. UTCB 160/2015); Interinfluența turbinelor hidraulice stabilizate cu ax de rotație vertical, de tip Achard -THARVEST. Programul CEEX, contract numărul 192/20.07.2006; Autoritatea contractantă A.M.C.S.I.T. Politehnica; Beneficiar: Ministerul Educației, Cercetării și Tineretului; Evaluarea și remedierea poluării istorice a stratelor acvifere prin tehnologii neconvenționale – CEEX 616/03.10.2005 etc.

Linkuri

Google Scholar Research Gate Researcher Id

Skip to content