Campusul Universității Tehnice de Construcții București are în componență: 4 cămine studențești, un restaurant universitar și o sală de sport multifuncțională. În imediata vecinătate a Campusului există trei parcuri de recreere: Parcul Lacul Tei, dotat cu cel mai modern ansamblu de distracții și agrement din București, Parcul Plumbuita, cu o veche tradiție culturală și sportivă și Parcul Circului, o cochetă oază de liniște și relaxare în centrul Capitalei. Campusul studențesc al UTCB dispune de cămine modernizate (2500 de locuri), dotate cu servicii de internet gratuite. Studenții pot lua masa, cu costuri rezonabile, la restaurantul universitar. Suma costurilor de cazare și masă este mai mică decât valoarea minimă a burselor acordate de Universitate studenților. În sala de sport se pot practica diferite sporturi, fitness, aerobic și dans.
Regulament privind organizarea și funcționarea căminelor și cantinei studențești din Universitatea Tehnică de Construcții București:
Actualizare articol 30 septembrie 2024:
Liste repartiții cămine seria 2
Perioada de preluare a camerelor de cămine este în perioada 1-3 octombrie între orele 10-14. Contractele se semnează și ridică (doar în persoană) de la Serviciul Social, urmând să mergeți apoi la căminul repartizat, la administrație pentru cazare.
După cazare studenților din seria 2, studenții care nu au fost repartizați pot să se prezinte la Serviciul Social pentru vedea dacă există soluții suplimentare în data de 4 octombrie între 10 și 14.
Actualizare articol 24 septembrie 2024:
Liste repartiții cămine seria 1
Chestionar cazare seria 2 (dedicat persoanelor care nu au completat în prima serie sau sunt încadrați tipul de studenti fără finanțare sau studenți amânați)
Formular de cazare pentru anul universitar 2024-2025: https://forms.office.com/e/00xKQJqzFa
Termen de completare:
*În perioada 15-25 septembrie este posibil ca cei care sunt cazați în cămine să fie relocați în funcție de nevoia pregătirii camerelor pentru noul an universitar și de asemenea în funcție de repartizări.
** Cazările se efectuează cu prioritate pentru studenți conform regulamentului. Cazurile studenților amânați sau cei care sunt la studii universitare cu taxă vor intra în procesul de atribuire a unui loc de cazare după priorități în limita locurilor disponibile.
***Program – preluarea camerelor de cămin se efectuează în intervalul orar 09.00 – 14.00. Preluarea se face de la căminul unde ați fost repartizat,
Adrese cămine:
Vizitatorii pot intra în cămin doar după ce studentul și-a preluat camera pentru ca paza de la cămin să poată trece în caietul de vizitatori camera unde merge acesta și vor trebui să respecte programul de vizită 08.00 – 15.00. Este interzisă rămânerea peste noapte în cămin a vizitatorilor.
Studenții care au completat chestionarul și nu se prezintă la preluarea camerei de cămin până la data de 29 septembrie sau nu au făcut o rezervare a locului de cazare, își pierd locul repartizat și dreptul de cazare pentru anul universitar 2024 – 2025. Cei care doresc să renunțe la cererea de cazare o pot face printr-un email la serviciulsocial@utcb.ro în care să furnizeze faptul că dorește acest lucru, numele, prenumele și CNP-ul. Rezervarea locului de cazare se face printr-un email la serviciulsocial@utcb.ro prin care se specifică data la care se va prelua camera de cămin și de asemenea, se efectuează plata tarifului de cazare pentru prima lună în perioada de cazări și se transmite dovada plății (după data 25 septembrie ora 20.00).
Plata căminului se face anticipat pentru fiecare lună. Studenții care nu plătesc taxa de cămin și există întârziere mai mare de o lună își pierd locul de cazare. Studenții care doresc să renunțe la locul de cazare, plătesc integral pentru luna în care doresc să renunțe la cazare. Dacă un student rămâne singur în cameră, acesta trebuie să facă cerere scrisă la serviciul social pentru a putea identifica un coleg de cameră. Pentru perioada în care nu se identifică un coleg de cameră, studentul care a rămas singur plătește integral camera de cămin.
Cererile studenților care au părăsit căminul fără Proces Verbal de predare sau care au datorii la plata tarifului de cazare NU vor fi luate în considerare pentru distribuirea în cămine.
Tarife de cazare pe camera, nesubvenționate, pentru căminele UTCB pentru anul universitar 2024-2025:
La cazare se achită jumătate din tariful de cazare pe cameră nesubvenționat, la nivelul tarifelor propuse spre aprobare, urmând ca în lunile următoarele să se regularizeze tariful în funcție de surplusul plătit la început, dacă acesta există, cu mențiunea că și pentru zilele suplimentare de cazare din luna septembrie (perioada cuprinsa intre data cazării și 01 octombrie 2024), se vor aplica tarifele subvenționate aprobate/valabile începând cu luna octombrie.
Tarifele de cazare care se achita în prima lună:
Plata taxelor de cămin se recomandă să se facă online prin accesarea acestui link: https://utcb.ro/descopera/pagina-studentilor/taxe/tarife-de-cazare/
Studenții care beneficiază de subvenția de cămin:
Subvenție pentru studenți (subvenția cu coeficientul 1) este de 175 lei.
Tariful pe cameră se împarte la numărul de locatari, iar din valoarea care corespunde fiecăruia se scade subvenția dacă aceasta există (vezi categoriile de subvenție mai sus).
Studenții care beneficiază de subvenție cu coeficient 2 se înțelege că au căminul gratuit dacă sunt cazați în căminul 3 sau 4 în camere normate cu 3 persoane, respectiv dacă tariful de cazare este 960 lei și sunt cazați 3 studenți în cameră beneficiază de o subvenție de 320 lei. Dacă din aceste categorii de studenți sunt cazați în camere în care locuiesc doar cu încă o persoană (doi studenți în cameră) plătesc diferența de taxă, respectiv 480 lei – 320 lei subvenția, total 160 lei. De asemenea, dacă studenții aleg să stea în cămine în care tariful pe cameră este mai mare de 960 lei, respectiv 1230 lei, aceștia plătesc diferența de tarif:
Studenții care beneficiază de subvenție cu coeficient 2 la tarifului de cazare trebuie să aducă documentele doveditoare, la cazare, după cum urmează:
Tarifele de cazare care se achita în prima lună, de către categoriile de studenții menționate mai sus :
În final, vă rog să aveți în vedere că în cămin se conviețuiește într-o comunitate unde preferințele sunt foarte diferite, iar excesele nu sunt tolerate de majoritate. Dezinsecția și deratizarea în cămine nu este o alegere pe care o puteți face, aceasta este obligatorie. Primirea și predarea camerelor trebuie să se facă cel puțin în aceleași condiții.
Plata taxelor de cămin se recomandă să se facă online prin accesarea acestui link: https://utcb.ro/descopera/pagina-studentilor/taxe/tarife-de-cazare/
Poți să contactezi zilnic de luni până vineri între ora 10.00 și 14.00 Serviciul Social la numărul de telefon: 0771.646.652
Căminul C3 are 185 de camere și o capacitate de aproximativ 370 -550 locuri de cazare.
Căminul C4 are 185 de camere și o capacitate de aproximativ 370 – 550 locuri de cazare.
Grupurile sanitare sunt comune pentru fiecare modul, care este format din 2 camere.
Căminul C5 are 54 de camere și o capacitate de aproximativ 100 – 150 locuri de cazare.
Grupurile sanitare sunt individuale, aflându-se în fiecare cameră.
Căminul C7 are 185 de camere și o capacitate de aproximativ 370 – 550 locuri de cazare. Camere sunt de tip garsonieră având balcon, baie și bucătărie proprie.