Ș.l. lect. univ. dr. ing. Alina Viorica GIRIP

Date de contact

Tel.: +40 733 698 386

E-mail: alina.girip@utcb.ro

Curriculum Vitae

Vezi CV

Descriere activități și servicii

A absolvit Facultatea de Instalații secția de Instalații în construcții în anul 1998 și studii aprofundate specializarea Inginerie Termică în anul 1999.

Experienţa profesională se bazează pe experiența tehnică de inginer care a condus la finalizarea a 4 proiecte de execuție în domeniul instalațiilor frigorifice pentru realizarea patinoarelor artificiale din România (Miercure Ciuc, Dunărea Galați, Poiana Brasov, Iași), 4 proiecte de consultanță finalizate în domeniul instalaților frigorifice pentru depozite frigorifice. În perioada 2016-2019 a participat la organizarea școlii de vară pentru studenții anul III din cadrul Facultății de Inginerie a Instalațiilor.

Din anul 2018 este instruită conform SR EN ISO/CEI 17025:2018 – Cerințe generale pentru competența laboratoarelor de încercări și etalonări.

A participat la redactarea în anul 2020 a Ghidului tehnic de proiectare și realizare a instalațiilor și construcțiilor tehnice, a Standardului ocupațional pentru IZOLATOR FRIGORIFIC în anul 2022. De asemenea în anul 2022 a făcut parte din echipa deelaborare a documentației de sistem conform SR EN ISO/CEI 17025:2018 pentru Laboratorul de încercări PERFORMANȚA ENERGETICĂ ȘI PROTECȚIA MEDIULUI CONSTRUIT – PEPMC – UTCB.

De asemenea, sunt membru într-o echipă de auditori energetici care a întocmit certificate energetice pentru numeroase blocuri, licee, școli, sedii ale firmelor din sectoarele 2, 3 si 4 din București, Miercurea Ciuc, Ploiești etc. 

Domenii de expertiză: instalații termice, instalații frigorifice, instalații de climatizare, pompe de căldură, procese de transfer de căldură și masă, optimizarea și modernizarea echipamentelor și instalatiilot termice/sistemelor frigorifice din domeniul climatizării, instalațiilor frigorifice și domeniul alimentar, eficiență energetică a sistemelor frigorifice, evaluarea impactului asupra mediului și costul duratei de viață pentru sistemele frigorifice.

Descriere activități de cercetare

A obținut titlul de doctor ăn domeniul Iniginerie civilă acordat de către Universitatea Tehnică de Construcții București în anul 2011 cu teza de doctorat cu tiltul ,, Contributii la producerea centralizata a frigului pentru climatizarea cladirilor.

În prezent este Șef de lucrări și Directorul Departamentul Termotehnică și Echipamente Termice din cadrul Facultății de Inginerie a Instalațiilor și membru în: CENTRUL DE CERCETARE PENTRU SISTEME TERMICE – SITER si în cadrul laboratorului INSIST acreditat RENAR LI205, având funcția de Responsabil cu Manualul Calității din anul 2012.

S-a evidențiat ca responsabil de proiect sau memnru în echipă în următoarele proiecte de cercetare:

A participare în comisii de examene de diplomă la Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti.

A urmat un stagiu de cercetare la Uiversitatea din Liege, Belgia , bursă SOCRATES în anul 2000.

Domenii de cercetare: eficiență energetică a instalatiilor frigorifice pentru climatizarea de confort, instalații cu absorbție, utilizarea surselor regenerabile la producerea frigului, impactul agenților frigorifici și a substituenților în instalațiile frigorifice și pompele de căldură in vederea diminuarea stratului de ozon (tip ODS), optimizarea și modernizarea sistemelor frigorifice pentru diferite aplicații. În anul 2021 alături de studenți a participat la concursul national organizat de UTCB, Competiție de idei și teme aplicabile construcțiilor inteligente, obtinând mențiune.

Linkuri cercetare

Google Scholar Research Gate Researcher Id

Sari la conținut