Ș.l. univ. dr. ing. Lelia Letiția POPESCU

Date de contact

Tel.: 021 252.42.80 / 117

E-mail: lelia.popescu@utcb.ro

Curriculum Vitae

Vezi CV

Descriere activități și servicii

Este absolventa a ciclului de licenta la specializare „Instalatii pentru Constructii” (1998-2003) si a studiilor aprofundate la specializarea „Instalatii Termice” (2003-2004), in cadrul Facultatii de Instalatii, ca sef de promotie.

Este Auditor Energetic pentru Cladiri gradul I din 2014 avand in portofoliu rapoarte de audit energetic si studii privind posibilitatea utilizarii unor sisteme alternative de eficienta ridicata  pentru diverse tipuri de imobile din domeniul tertiar si de locuit.

Din 2004 a colaborat la realizare proiectelor pentru instalatii HVAC pentru diverse tipuri de cladiri, fiind Verificator de proiecte pentru domeniul It-Instalatii Termice Nivelul 1, din 2022.

Este Responsabil tehnic cu avizarea documentatiei tehnice de instalare (RADTI/RADTP/RADTA-IP) din 2015.

Domenii de expertiza: instalatii HVAC, surse regenerabile de energie, eficienta energetica.

Descriere activități de cercetare

A realizat doctoratul in cotutela intre „Université de La Rochelle, Franta” si „Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti” si a obținut titlul de doctor în domeniul „Genie Civil (Inginerie Civila)” cu mentiunea „Tres honorable” in anul 2009. Tilul tezei de doctorat a fost: „Influence de la pollution extérieure sur la qualité de l’air intérieur: rôle des fissures dans le transfert de particules solides”.

A fost colaborator la proiectul: PRIMEQUAL2, Rapports 2 “Développement et validation d’outils d’évaluation du transfert particulaire dans les ambiances ventilées», «Programme Interministériel pour une Meilleure Qualité de l’air à l’échelle locale et urbaine 2004-2007», desfasurat la „Université de La Rochelle, Franta”.

A urmat stagiu postdoctoral la „Université de La Rochelle, Franta” in cadrul programului „IDES EDU” intre 2010-2013.

Face parte din echipa proiectului „Ma patrie c’est la ville durable”.

A fost sef de proiect in Competitia Interna a Universitatii Tehnice de Constructii Bucuresti in anul 2021 si in anul 2022 si colaborator in echipa in anul 2021.

În prezent este lector universitar la Departamentul de Termotehnica si Echipamente Termice din cadrul Facultății de Inginerie a Instanțiilor.  

S-a evidențiat ca responsabil de proiect sau membru in echipă în următoarele proiecte de cercetare: 

Domenii de cercetare: eficiență energetică, Nzeb, surse regenerabile de energie, transfer de caldura si masa, simulare numerica dinamica

Linkuri cercetare

Google Scholar Research Gate Researcher Id

Sari la conținut