Ș. l. univ. dr. ing. Andreea CĂSUȚĂ

Date de contact

Tel.: 021 252.42.80 /

E-mail: andreea.dutu@utcb.ro

Curriculum Vitae

Vezi CV

Descriere activități și servicii

Andreea Casuță (Duțu) a absolvit Facultatea de Construcții Civile, Industriale și Agricole din Universitatea Tehnică de Construcții București în 2007. A urmat studii aprofundate la aceeași facultate cu specializarea Management în Construcții, finalizate în 2008. A obținut titlul de doctor în inginerie civilă în 2011 tot de la UTCB, pentru teza cu titlul “Contribuții privind comportarea la cutremur a structurilor cu schelet din lemn și umplutură din zidărie”.

Alături de pasiunea pentru metodele tradiționale românești de construcție care i-au oferit oportunitatea să facă primele studii științifice inginerești moderne din Romania pe acest subiect (tfmro.utcb.ro), are ca interes și tehnologia de izolare seismică a clădirilor pentru protecția la cutremur.

Domenii de expertiză:

Descriere activități de cercetare

În 2012 a obținut un stagiu de perfecționare  postdoctorală la Tokyo Institute of Technology unde a aprofundat experimental și numeric comportarea la cutremur a structurilor cu lemn și zidărie. După 2 ani și jumătate în Japonia, s-a întors în Romania la Universitatea Tehnică de Construcții din București, unde activează ca lector universitar și cercetător.

A mai participat și în alte stagii de cercetare la universități reputate din Portugalia, Turcia, China și Franta.

A castigat și încheiat două proiecte de cercetare (2014 TFMRO, 2016 TRAROM) și un al treilea este în curs de execuție (2022 STRONGPA).

Este prima autoare a numeroase articole de cercetare în publicații reputate internaționale (indexate ISI) și are o prezență însemnată și reprezentativă în conferințe internaționale în domeniile de cercetare pe care activează.

Linkuri cercetare

Google Scholar Research Gate Researcher Id

 
Skip to content