Universitatea noastră a găzduit Gala Premiilor de Excelență UTCB 2023

13 mai 2023

Și în acest an, universitatea noastră a reconfirmat că încurajează și recunoaște adevăratele valori, prin organizarea unui eveniment care omagiază eforturile comunității academice și studențești și care răsplătește calitatea și performanța, precum și implicarea universității în zona socială – susținerea persoanelor refugiate din Ucraina – prin organizarea evenimentului Gala Premiilor de Excelență.

Evenimentul a fost organizat de Universitatea Tehnică de Construcții București, cu sprijinul a trei organizații din domeniul construcțiilor – Federația Patronatelor Societăților din Construcții (FPSC), Casa Socială a Constructorilor (CASOC) și Federația Generală a Sindicatelor FAMILIA (FGS FAMILIA).

În deschiderea evenimentului, desfășurat miercuri, 10 mai 2023, în Amfiteatrul IV1, rectorul Universității Tehnice de Construcții București, prof.univ.dr.ing. Radu Văcăreanu, a vorbit despre demersurile permanente pe care universitatea le întreprinde pentru a sprijini viitorii specialiști în ingineria de construcții, oferindu-le acces la universități europene importante din cadrul Alianței europene de universități din care universitatea face parte, EU-CONEXUS, cât și șansa de a intra în contact direct cu companii importante din industrie.

Totodată, rectorul universității a marcat importanța educației orientate către inovație și către digitalizarea sectorului de construcții din România, marcând misiunea asumată a universității de a forma generațiile următoare și de a-și concentra acțiunile în dezvoltarea de parteneriate care să consolideze importanța resursei umane în piața construcțiilor.

În a doua parte a evenimentului, am fost onorați să avem în program un moment simbolic pregătit de un grup de beneficiari ucraineni din Centrul pentru Refugiați al UTCB, iar ulterior o prezentare realizată de studenții UTCB implicați în activitatea centrului, despre modalitatea de funcționare a acestuia, încă din martie 2022. Aproximativ 2500 de persoane din Ucraina au fost cazate până la momentul actual în centrul UTCB, unul dintre cele mai mari din țară, având constant 200 de persoane cazate.

Deoarece activitatea centrului a fost susținută de comunitatea UTCB, alături de partenerii din mediul public și privat, am oferit recunoștința noastră și Diplome speciale de Apreciere celor mai implicați parteneri sau au contribuit semnificativ în ultimele luni și anume –  Primăria Sectorului 2 București, UNICEF, Four Change, Estuar, Terre des Hommes, Agence universitaire de la Francophonie, Organizația Internațională a Migrație, UNHCR – Agenția ONU pentru Refugiați, Habitat for Humanity, World Vision Romania, Médecins du Monde, Biblioteca Metropolitană București, Fundația Noi Orizonturi, Concelex, Rotary Construcții, ApaNova, Hands Across Romania, ANAIS, ADRA, eLiberare, ADPARE, Estuar și Asociația Parada.

Nu în ultimul rând, mulțumirile și aprecierea întregii comunități UTCB s-a îndreptat către partenerii, colaboratorii și studenții din cadrul ASCB – Asociației Studenților la Construcții din București, pentru sprijinul acordat în mod constant universității și pentru contribuția semnificativă pe care o aduc la succesul evenimentelor UTCB și care au fost zilnic alături de beneficiarii centrului.

Ulterior, eforturile depuse pe parcursul întregului an universitar au fost răsplătite prin acordarea premiilor din categoriile – educație, cercetare, voluntariat. Ne-am bucurat să remarcăm faptul că o parte a cadrelor didactice, cât și a studenților premiați sunt implicați, totodată, și în activitățile EU-CONEXUS, aportul lor fiind unul esențial pentru îndeplinirea responsabilităților care îi revin universității noastre, în calitate de partener al acestui consorțiu de talie europeană.

La propunerea Consiliul de Administrație, pentru partea educațională, au fost acordate următoarele premii:

Tot pentru excelență în cercetare au fost acordate:

În continuare, au fost acordate premiile stabilite de Consiliul de Administrație pentru studenți:

Facultatea de Construcții Civile, Industriale și Agricole – Student Seismic Design Competition

Facultatea de Hidrotehnică

Facultatea de Căi Ferate, Drumuri și Poduri

Facultatea de Inginerie a Instalațiilor – Echipa Vatra Efden

Facultatea de Inginerie Mecanică și Robotică în Construcții

Facultatea de Geodezie

Facultatea de Inginerie în Limbi Străine

Universitatea Tehnică de Construcții București – Profesorul anului – șef lucrări dr. ing. Tudor Macavei

Universitatea Tehnică de Construcții București –  Cercetătorul anului – Prof.dr.mat. Adela Gabriela Mihai

Universitatea Tehnică de Construcții București – Studenți

Premiul I – Echipa Student Seismic Design Competition

Mențiune – Echipa Vatra Efden

De asemenea, un moment special a fost cel de acordare a unor Diplome de Apreciere pentru activitatea studenților implicați în “Francofonie și dezvoltare durabilă”, în prezența domnului Mohamed Ketata, director regional al Agenției Universitare a Francofoniei și a domnului Rabie Ben Atitallah, Consilier adjunct de cooperare și actiune culturală și Atașat de cooperare științifică și universitară al Ambasadei Franței în România:

Studenții UTCB au participat cu rezultate notabile și la Concursul studențesc pentru reconversia unei zone industriale dezafectate din București, organizat în 2022 de Reprezentanța Organizației Internaționale a Francofoniei OIF în Europa Centrală, în partenariat cu Nod Makerspace, Agenția Universitară a Francofoniei AUF – Europa Centrală și Orientală, Universitatea Națională de Arte Bucuresti UNARTE, cu sprijinul Ambasadei Canadei în România, Bulgaria și Moldova. Studenții au fost premiați de Centrul de Angajabilitate francofonă (CEF-AUF-UTCB) și EU-CONEXUS.

Felicitări tuturor premianților!

Sari la conținut