UTCB a găzduit a IV-a ediție a evenimentului Elles Bougent

11 martie 2024

Pentru a patra oară consecutiv, UTCB a fost gazda unui eveniment dedicat fetelor, eveniment cunoscut sub numele ELLES BOUGENT, care a devenit emblematic pentru cultura francofonă. Acest eveniment anual își propune să încurajeze prezența femeilor în meseriile tradițional văzute drept masculine, cum ar fi ingineria în construcții.

Oaspeții noștri de anul acesta au fost eleve de la licee reperezentative din București, care au participat la evenimentul nostru însoțite de profesoarele lor. Întâlnirea prilejuită de eveniment s-a desfășurat într-o atmosferă destinsă, prietenoasă, care a dat  ocazia unor dialoguri dinamice și constructive între oaspeți și gazde.

Cuvântul de bun venit a fost adresat de dna. decan ș.l.dr. ing. Daniela Țăpuși, decanul Facultății de Inginerie în Limbi Străine (FILS), gazda tradițională a evenimentului în cadrul UTCB. Alături de dumneaei a luat cuvântul și dna. Nadia Tănase, reprezentant al Agenției Universitare a Francofoniei România.

Atmosfera deschisă și primitoare a fost menținută de prezentările susținute de studentele de la anii I și IV, specializarea „Inginerie civilă” din cadrul FILS. Aceste tinere femei, prin experiențele lor ca studente, au reușit să transmită pasiunea lor pentru specializarea inginerie civilă elevelor de liceu, aflate la momentul alegerii viitoarelor lor profesii, încurajându-le să aibă încredere în forțele proprii. Impresiile frumoase ale studentelor de la inginerie civilă au fost confirmate și de studentele franceze de la Nisa, venite în UTCB cu mobilitate Erasmus, la specializarea inginerie civilă.

Faptul că UTCB este membru fondator al Alianței Europene de 9 universități EU-CONEXUS sporește șansele tinerelor femei de a-și construi o carieră profesională de succes în domeniul ingineriei civile prin șansele de colaborare cu partenerii străini, lucru subliniat de studentele noastre.

Evenimentul s-a finalizat cu momentul absolventele FILS, acum tinere inginere, cu cariere în plin avânt atât în domeniul proiectării cât și în domeniul execuției. Tinerele doamne inginer,  prin numeroasele proiecte naționale și internaționale în cadrul cărora au lucrat și lucrează, dovedesc buna pregătire asigurată de către facultate, transformată ulterior în experiențe profesionale de succes. Experiența studențească, acumulată atât la cursuri, cât și în perioadele de practică profesională, desfășurată pe șantiere, au oefrit posibilitatea acestor tinere femei să își depășească limitele, să câștige încredere în forțele proprii. În plus, cunoașterea unei limbi străine de circulație internațională le-a oferit șansa de a-și lărgi orizonturile și de a se convinge că pot face față oricăror provocări profesionale. Exemplul lor este dovada palpabilă că domeniul ingineriei civile poate fi un domeniu în care și fetele își pot construi cariere de succes.

Sari la conținut