Concurs internațional EU-CONEXUS
Concursul Școlar Internațional EU-CONEXUS GÂNDEȘTE INTERLIGENT, CREEAZĂ VERDE
EU-CONEXUS ‘Universitatea Europeană pentru Dezvoltare Durabilă Inteligentă a Zonelor Urbane de Coastă’ acoperă problematica dezvoltării durabile inteligente a zonelor urbane de coastă precum zona costieră a Mării Negre cu orașele aferente.
Unul dintre obiectivele și activitățile principale este luarea în calcul a provocărilor întâlnite de zonele urbanizate de coastă din Europa și inspirarea membrilor societății să identifice soluții care să respecte principiile ecologice în viața cotidiană. Orașele costiere din România sunt: Constanța, Mangalia, Năvodari, Sulina, Eforie și Techirghiol.
În această perioadă EU-CONEXUS organizează un concurs internațional și invită elevii să devină creatorii viitorului în care cu toții ne dorim să trăim. Prezintă-le colegilor de școală, naționali și internaționali, ideile, visurile și aspirațiile tale in legătură cu viitorul orașului costier pe care îl alegi. Formează o echipă compusă din 4 copii și 1 profesor, urmează instrucțiunile corespunzătoare grupei tale de vârstă.
Alege una din cele două subiecte aferente grupei pentru a informa societatea despre importanța dezvoltării durabile a zonei costiere:
1.Copiii cu vârste între 13-14 (născuți în 2007):
- Construiește un poster în care sunt prezentate caracteristicile principale ale unui oraș costier sustenabil utilizând desene în format peisaj. Dimensiunea posterului trebuie să fie 120 cm x 90cm;
- Creează o poveste din fotografii despre dezvoltarea durabilă a turismului și a economiei de coastă: printat, format 20 cm x 30cm.
2. Copii cu vârste între 14-15 (născuți în 2006)
- Fă un scurt clip video cu locuitorii zonei costiere vorbind despre calitatea vieții de acolo (cu accent pe dezvoltare durabilă): maxim 10 minute; format video: 3GP, AAC, AVI, FLV, MP4, MOV șiMPEG-2;
- Construiește un coș de gunoi inteligent pentru școala ta: lasă-ți imaginația să zboare.
Toate lucrările trebuie să fie originale. Dacă muzica și imaginile nu sunt originale, participanții sunt obligați să aibă permisiunea de a le utiliza. Toate lucrările trebuie să fie în limba engleză. Clipurile video pot fi în limba română, dar cu subtitrare în engleză. Echipele preselectate își vor prezenta proiectul în limba engleză juraților naționali și internaționali.
Criterii de selecție- concursul este deschis pentru toate școlile din zona București-Ilfov.
Sunt evaluate calitatea lucrării și respectarea regulilor stabilite, creativitatea și originalitatea, felul în care dezvoltarea durabilă a mediului a fost abordată în proiect, capacitatea de a prezenta proiectul în limba engleză (cursivitate și claritate).
Echipa națională câștigătoare va primi o excursie într-un oraș EU-CONEXUS.
Echipa internațională câștigătoare va primi (în cazul limitărilor de călătorie datorate virusului COVID-19 sau orice alt caz de forță majoră, premiul internațional poate fi înlocuit cu altul cu valoare echivalentă): o excursie la Bruxelles (Belgia) cu o vizită ghidată la Parlamentul European.
Indiferent că sunteți câștigător sau nu,veți avea șansa de a trăi această experiență fascinantă și de a obține cunoștințe despre dezvoltarea durabilă a regiunii București-Ilfov, veţi primi certificate de participare. Veţi primi cadouri sustenabile EU-CONEXUS și un prânz cu Rectorul Universității Tehnice de Construcții București.
Termenul limită de înregistrare a echipelor: 15 ianuarie 2021
Dă-ți o șansă pentru schimbare: fă un pas astăzi pentru un viitor sustenabil!
Pentru mai multe detalii click aici.