Prof. univ. dr. ing. Horațiu POPA

Date de contact

E-mail: horatiu.popa@utcb.ro

Curriculum Vitae

Vezi CV

Descriere activități și servicii

Horatiu Popa a absolvit Facultatea de Construcţii Civile, Industriale şi Agricole din cadrul UTCB în anul 1993. A obţinut Diploma de Studii Aprofundate la INSA Lyon Franţa în 1997 şi ulterior titlul de Doctor în Ştiinţe Tehnice în 2002 la UTCB.

Din 2009 este verificator de proiecte în domeniul Af – Rezistenţa şi stabilitatea terenului de fundare şi interacţiunea cu structurile îngropate, iar din 2012 expert tehnic în domeniul Af.

Are o bogată activitate tehnică de elaborare a studiilor geotehnice, investigaţii geotehnice, proiectare şi consultanţă geotehnică, verificare şi expertizare, precum şi de elaborare a reglementărilor tehnice din domeniu.

Descriere activități de cercetare

Horatiu Popa a absolvit Facultatea de Construcţii Civile, Industriale şi Agricole din cadrul UTCB în anul 1993. A obţinut Diploma de Studii Aprofundate la INSA Lyon Franţa în 1997 şi ulterior titlul de Doctor în Ştiinţe Tehnice în 2002 la UTCB, cu o teză de doctorat intitulată  „ Contribuţii la studiul interacţiunii teren-structură cu aplicare la lucrări subterane”, pentru care a obţinut menţiunea « CUM LAUDE ».

Este profesor universitar din anul 2014, iar din 2017 este conducător de doctorat în Inginerie civilă şi instalaţii, specializarea Geotehnică şi Fundaţii.

Activează în cadrul Departamentului de Geotehnică şi Fundatii, Centrul de cercetare în Ingineria Geotehnică – CIG. Este din 2013 Director al CIG.

Principalele direcții de cercetare: interacțiune teren – structura, structuri de sprijin şi de fundare.

Linkuri

Google Scholar Research Gate Researcher Id

Teme de cercetare doctorală 2023 – 2024

 
Skip to content