Prof. univ. dr. ing. Manole Stelian ŞERBULEA
Date de contact
E-mail: manole.serbulea@utcb.ro
Curriculum Vitae
Descriere activități și servicii
Manole-Stelian Șerbulea este Verificator de Proiecte și Expert Tehnic în domeniul Af (Rezistența Mecanică și Stabilitatea Terenului de Fundare a Construcțiilor și a Masivelor de Pământ), respectiv Verificator de Proiecte în domeniile A4.3 B2.3 D2.3 (Rezistență Mecanică și Stabilitate, Siguranță și Accesibilitate în Exploatare, Igienă, Sănătate și Mediu Inconjurător pentru Tuneluri).
Activitate tehnică
- Peste 50 de Rapoarte de Expertiză Tehnică în domeniul autorizat, Af, aferente tuturor tipurilor construcții
- Peste 300 de verificări ale unor studii geotehnice și proiecte geotehnice aferente tuturor tipurilor construcții
Domenii de specialitate:
- Studii Geotehnice
- Proiecte de sisteme de sprijin pentru excavații adânci
- Proiecte de fundații și fundații speciale (diferite soluții de fundare pentru construcții civile, industriale, agricole, poduri și viaducte)
- Proiecte de fundații de mașini (fundații solicitate dinamic)
- Proiecte de lucrări de sprijin (ziduri de sprijin de greutate, de tip cornier, din pământ armat cu geosintetice
- Proiecte de terasamente înalte, amenajare de versanți, debleuri adânci, tunele
- Proiecte de plăci de pardoseală, structuri rutiere, structuri aeroportuare
Descriere activități de cercetare
Manole-Stelian Șerbulea este Profesor Universitar din anul 2014 în cadrul Departamentului de Geotehnicăși Fundații. A absolvit cursurile Departamantului de Ingenerie Civilă (actulamente Facultatea de Inginerie în Limbi Străine), secția cu predare în limba engleză, în anul 1997 după care au urma studiile aprofundate în domeniul Management (1998) și Inginerie Geotehnică (1999). Din anul 2007 este Doctor Inginer.
Principalele granturi de cercetare pe care le-a condus în calitate de Director de Grant sau Șef de Colectiv din partea Universității Tehnice de Construcții București au fost:
- „Structuri rutiere din pământuri stabilizate cu enzime metode de determinare a conținutului optim de amestec enzimatic”. Autoritatea contractantă: CNCSIS, cod 791/2003
- „Integrated landslide detection system using ground and space-borne monitoring techniques in Romania” – ILUSTRO. Autoritatea contractantă: ROSA (Romanian Space Agency), cod 193/2012
- „Soft electromechanical transducers based on 3D printed silicones” – Sil3DETs. Autoritatea contractantă: UEFISCDI, cod: PN-III-P2-2.1-PED-2019-3652, contract: 320PED/2020
Alte domenii de interes în cercetare:
- modelare numerică a structurilor (metode clasice: FEM – Finite Element Method, DEM – Discrete Element Method, XFEM – Extended Finite Element Method, CFD – Computational Fluid Dynamics, SPH – Smoothed Particles Hydrodynamics, CEL – Euler-Lagrange Coupling)
- instrumentare electronică și automatizări pentru activcități de laborator și monitorizare
- dezvoltare de senzori și echipamente de măsură și control
- aplicații de Inteligență Artificală cu accent pe ML – Machine Learning folosind ANN – Artificial Neural Networks